1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Neuralink’in Hedefleri ve İlerlemeleri

Neuralink’in Hedefleri ve İlerlemeleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elon Musk’ın beyin-bilgisayar arayüzleri geliştiren şirketi Neuralink, 2026 yılına kadar 1.000’den fazla hastaya çip yerleştirmeyi hedefliyor. Bu iddialı hedef, beynine Neuralink çipi yerleştirilen kişi sayısının önemli ölçüde artmasını sağlayacak.

Şu an itibarıyla, dünyada sadece bir kişiye Neuralink çipi yerleştirilmiş durumda ve ikincisinin yakın zamanda yerleştirilmesi planlanıyor.

İlk İnsan Denemeleri Başarılı Geçti

Neuralink'in Hedefleri ve İlerlemeleri

İlk çip, 8 yıldır felçli olan 29 yaşındaki Noland Arbaugh’a başarıyla takıldı ve ona önemli ölçüde hareket kabiliyeti kazandırdı. Elon Musk, Twitter hesabında dünya genelinde 1.000’den fazla Neuralink kullanıcısının olacağını belirtti. Ayrıca, bu yılın sonuna kadar birkaç kişiye daha çip takılması planlanıyor.

Neuralink teknolojisinin, felçli hastalara hareket kabiliyeti kazandırmanın yanı sıra, hafıza kaybı, zihinsel hastalıklar ve hatta körlük gibi birçok sorunun tedavisinde kullanılabileceği düşünülüyor.

Ancak bu teknolojinin yaygınlaşmasını engelleyen etik ve yasal endişeler bulunmaktadır. Kişisel verilerin güvenliği, beynin hacklenmesi ve kimlik kaybı gibi riskler, Neuralink’in geniş çapta kabul görmesinin önündeki engellerden bazıları olarak karşımıza çıkmaktadır.

Elon Musk’ın 2026 yılına kadar 1.000 kişiye çip takma hedefi oldukça iddialıdır. Bu hedefe ulaşılıp ulaşılamayacağı ise ilerleyen zamanlarda netlik kazanacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Neuralink’in Hedefleri ve İlerlemeleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin