1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Neden bazı bebekler saçlı, bazıları saçsız doğar?

Neden bazı bebekler saçlı, bazıları saçsız doğar?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzmanlar neden bazı bebeklerin saçla doğduğundan %100 emin olmasa da, genlerin ve DNA’nın bunda bir parmağı olabileceğini düşünüyorlar. Anne karnında genellikle hamileliğin otuzuncu haftasında saç uzaması görülür. Hormon seviyeleri rahim içinde yüksektir, bu nedenle bebeğin tüylerinin uzamasına da yardımcı olabilirler.

Bebekler farklı miktarlarda saçla doğduğundan, bazı ebeveynler bunun annenin hamilelik sırasında yeterli besin maddesine sahip olmamasından veya bebeğin yeterince kalsiyum alamamasından kaynaklandığını düşünebilir. Ancak bu endişeler doğru değildir.

Bebeklerin 1 yaşına kadar zayıf yapıda saçlara sahip olması oldukça normaldir. Yalnızca bebeğin yeterince demiri yoksa veya hastalıklardan muzdarip olması durumunda saç büyümesi etkilenebilir.

Bazı yenidoğanların dökülecek ince saçları vardır

Lanugo, bazı yeni doğanların vücudunu kaplayan saçtır. Fetüsler, gebeliğin dördüncü veya beşinci ayı civarında lanugo geliştirir. Lanugoyu gebeliğin altıncı veya yedinci ayı civarında ise dökerler. Bu genellikle doğumdan önce kaybolduğu anlamına gelir. Ancak bazı prematüre bebekler yine de bu ince tüylerle doğabilir.

Bebeklerde saç dökülmesi normaldir

Yeni doğanların çoğu hayatlarının ilk 6 ayında saçlarının bir kısmını veya tamamını kaybeder. Saç derisinin yatağa sürtünmesi veya kafa vurma alışkanlığı olması nedeniyle saçlarını kaybetmeleri yaygındır. Daha fazla hareket etmeye, ayağa kalkmaya veya basitçe bu alışkanlıkları aşmaya başladıklarında bu tür sürtüşmeler daha az olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Neden bazı bebekler saçlı, bazıları saçsız doğar?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin