1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. NASA’nın otonom Ay aracını geliştirecek markalar belli oldu

NASA’nın otonom Ay aracını geliştirecek markalar belli oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya dışındaki gezegenlerde iklim oldukça farklı olabiliyor. Buralara uyumlu araçların kullanılması ve geliştirilmesi ise oldukça büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda bakıldığında NASA’nın yeni Ay aracı için General Motors ve Lockheed Martin ile el sıkıştığı duyuruldu. 

NASA AY ARACI İÇİN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Ay çalışmaları bir süredir aksamıştı. 1972 yılından bu yana yeni bir ekip kuran NASA, Artemis programı için yeni bir Ay aracı geliştirecek. General Motors’u ve Lockheed Martin’i seçen NASA, kapsamlı bir aracın geliştirilmesi için çok uğraşıyor. 

Ay yüzeyine uyumlu bir araç geliştirmek için bu iş birliğini gerçekleştiren NASA, Ay’da daha uzun ve daha uzağa seyahat edilmesi için çabaliyor. Bildiğiniz üzere Ay yüzeyi oldukça engebeli ve burası için geliştirilen aracın da bu zorlu koşullar altında rahat hareket edebiliyor olması lazım. 

Geliştirilecek bu aracın temel özelliklerine baktığımızda ise elektrikli olması ve otonom sürüşü desteklemesi bizleri karşılıyor. GM ise araçta destek olarak ultra güçlü batarya sistemini devreye sokacak. Her modülün kendi içinde otonom bir deneyim sunması adına geliştirileceği aktarılıyor. GM belirtmek gerekiyor ki daha önceki Ay misyonları için de araçlar geliştirdi. 

Artemis III’ün bir parçası olarak Ay misyonu 2024 yılında gerçekleşecek. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
NASA’nın otonom Ay aracını geliştirecek markalar belli oldu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin