1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. NASA’dan Hızla Uzaklaşan Gizemli Gök Cismi Keşfi

NASA’dan Hızla Uzaklaşan Gizemli Gök Cismi Keşfi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NASA’dan Şaşırtıcı Keşif: Hızla Uzaklaşan Devasa Gök Cismi

NASA'dan Şaşırtıcı Keşif: Hızla Uzaklaşan Devasa Gök Cismi

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), evrenin derinliklerine yönelik yaptığı gözlemlerle bilim dünyasında heyecan yaratan bir keşif gerçekleştirdi. Bilim insanları, Samanyolu Galaksisi’nden saatte 1,6 milyon kilometre hızla uzaklaşan devasa bir nesne tespit etti. Bu çarpıcı hız, söz konusu nesnenin galaksinin çekim kuvvetini aşarak kozmik derinliklere doğru yol aldığını gösteriyor.

Bu önemli keşif, NASA’nın “Backyard Worlds: Planet 9” adlı projesi çerçevesinde gerçekleştirildi. Proje, Güneş Sistemi’nin dış bölgelerinde yer alan potansiyel gezegenler ve diğer gök cisimlerini tespit etmeye yönelik yenilikçi çalışmalar yürütmektedir.

CİSMİN NE OLDUĞU HENÜZ BELİRSİZ

“CWISE J1249” olarak adlandırılan bu gizemli nesne, Samanyolu’ndan saatte yaklaşık 1,6 milyon kilometre hızla uzaklaşıyor. Uzmanlar, yeni keşfedilen bu gök cisminin ne olduğunu henüz kesin olarak belirleyememiş olsa da, CWISE J1249’un oldukça yaşlı olduğu ve muhtemelen galaksimizdeki ilk yıldız jenerasyonlarından birine ait olabileceği düşünülüyor. Keşfedilen nesnenin, Dünya’nın yaklaşık 27 bin 306 katı büyüklüğünde olduğu tahmin ediliyor.

Bu da, nesnenin bir gezegen, kahverengi cüce veya hatta daha büyük bir gök cismi olabileceği ihtimalini gündeme getiriyor. Bilinen yıldızların çoğunun Samanyolu’nun merkezinde sakin bir şekilde döndüğünü belirten bilim insanları, nesnenin bu kadar hızlı hareket etme nedenini anlamak için CWISE J1249’un element bileşimine daha yakından bakmayı planlıyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
NASA’dan Hızla Uzaklaşan Gizemli Gök Cismi Keşfi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin