1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. NASA’dan 46 Metrelik Göktaşı Uyarısı

NASA’dan 46 Metrelik Göktaşı Uyarısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NASA’dan Yeni Göktaşı Uyarısı

NASA'dan Yeni Göktaşı Uyarısı

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), gökyüzündeki büyük gök cisimlerini önceden tespit etme ve bu konuda uyarılarda bulunma konusunda önemli bir rol üstleniyor. Yakın zamanda, NASA, Dünya’ya yaklaşan 46 metrelik bir göktaşı hakkında önemli bir uyarı yaptı.

Dünya’nın Yakınından Geçecek

NASA’nın yaptığı açıklamaya göre, 46 metrelik 2024 NS1 asteroidi, 2 Ağustos’ta saatte yaklaşık 27 bin 274 kilometre hızla, Dünya’nın yaklaşık 2 milyon kilometre yakınından geçecek. Apollo asteroitleri grubuna ait olan bu cisim, Dünya’nın yörüngesinden geçerken herhangi bir tehlike oluşturmamakla birlikte, NASA’nın dikkatli gözlemi altında bulunuyor.

2024 NS1, Güneş etrafındaki yörüngeleri, Dünya’nın yörüngesinden daha geniş olan ancak zaman zaman Dünya’nın yörüngesini geçebilen asteroitlerden oluşan bir grup içerisinde yer alıyor. Bu nedenle, NASA, bu devasa uzay taşını sürekli olarak izleme görevini sürdürüyor.

  • Asteroidin geçiş mesafesi: Ortalama 2 milyon kilometre
  • Geçiş hızı: Saatte 27 bin 274 kilometre
  • Gözlem durumu: Sürekli izleniyor

NASA, bu tür gök cisimlerinin yörüngelerinde herhangi bir değişiklik olup olmadığını titizlikle takip ediyor. Bu sayede, olası risklerin önüne geçilmesi ve halkın bilgilendirilmesi hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
NASA’dan 46 Metrelik Göktaşı Uyarısı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin