1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. NASA, Venüs’e gitmeye hazırlanıyor!

NASA, Venüs’e gitmeye hazırlanıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzay çalışmalarını hızlandıran NASA, Venüs’e gideceği iki görev için 1 milyar dolarlık kaynak ayırdığını açıkladı. Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, en son 30 yıl önce Venüs’e gitmişti. 1989 yılından bu yana ilk kez gerçekleşmesi beklenen bu uçuşların, 2030 yılına kadar yapılacak. 

NASA, VENÜS PLANLARINI GÜNCELLEDİ

Dünya’ya en yakın gezegen olarak bilinen Venüs planlarını açıklayan NASA, bu görevleri insansız olarak gerçekleştirmeyi düşünüyor. İki ayrı görev kapsamında 38 milyon uzaklıktaki gezegenin ziyaret edileceği ve ‘gezegenin yeniden keşfetmiş gibi olunacağı’ söyleniyor. 

NASA’nın keşif programından bir bilim insanı olan Tom Wagner, ”Venüs hakkında çok az şey biliyoruz ve bu çok şaşırtıcı. Ancak görevlerin sonuçları bizlere gökyüzünde bulunan bulutlardan ve yanardağlardan, çekirdeğe kadar pek çok bilgi verecek.” diyor. 

NASA’nın bilimden sorumlu yardımcı yöneticisi Thomas Zurbuchen, “Dünya benzeri bir gezegenin nasıl bir sera haline gelebileceğini anlamak için Venüs’ün on yılı” dediği şeyi selamladı.

Öte yandan BBC’de yer alan açıklamada ise NASA Başkanı Bill Nelson, görevlerin “30 yılı aşkın süredir gitmediğimiz bir gezegeni araştırma şansı” sunacağını belirtiyor.

NASA söz konusu iki görev için DAVINCI+ ve VERITAS adlarını veriyor. Her şey istenildiği gibi giderse DAVINCI+’nin 2029 tarihinde fırlatılması bekleniyor. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
NASA, Venüs’e gitmeye hazırlanıyor!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin