NASA patlamayı paylaştı: Titanyum parçaları bulundu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NASA Chandra X-Ray tarafından keşfedilen yeni patlama kalıntıları bazı dev yıldızların tam olarak nasıl patladığını ortaya çıkartacak. Dünya’ya 11 bin ışık yılı uzaklıkta bulunan ve yaklaşık 350 yaşında olan Cassiopeia A, hakkında önemi sonuçlar ortaya çıktı. 

SÜPERNOVALARIN PATLAMALARINA IŞIK TUTACAK

Bilinen en genç süpernova olarak konumlandırılan Cassiopeia A, mercek altına alındı. Süpernovaların patlamaları rutin ancak neden patladıkları çoğu zaman saptanamıyor. Bu noktada önemli sonuçlara ulaşın Chandra X-Ray Gözlemevi, bilim insanlarının patlamalar hakkında bazı fikirler oluşturmasını sağlıyor. 

Yapılan yeni araştırmaya göre bilim insanları, devasa süpernovaların patlamalarını ‘nötrino’ kaynaklı olduğunu düşünüyor. Bu fikrin güçlü olduğunu savunan bilim insanlarının dayanağı ise en son gözlemlenen süpernovanın patlama kalıntıları arasında titanyum bulunması. 

3 Boyutlu bilgisayar simülatörleriyle tekrar canlandırılan bu patlama olayı, nötron yıldızının oluşumunda yapılan bu nötrinoların ya da düşük kütleli atom altı parçacıklarının patlamayı oluşturup, büyük bir rol oynadığına inanılıyor. 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
NASA patlamayı paylaştı: Titanyum parçaları bulundu!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin