1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Muğla’nın Turizm Potansiyeli

Muğla’nın Turizm Potansiyeli

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla ili, Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi ünlü destinasyonlara ev sahipliği yapmaktadır. Dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri olan Muğla, denizi, kumu, güneşi kadar tarihi ve doğal güzellikleri, antik kentleri ve lüks konaklama tesisleriyle öne çıkmaktadır.

Muğla Valisi’nden Turizm Değerlendirmesi

Muğla Valisi'nden Turizm Değerlendirmesi

Muğla Valisi İdris Akbıyık, yeryüzü cenneti Muğla’nın Türkiye ve dünyanın turizm cenneti olduğunu belirtmiş ve kente çok sayıda ülkeden turistin geldiğini ifade etmiştir.

Yabancı Turist Sayısında Artış

Vali Akbıyık, 1 Ocak-30 Haziran döneminde kente gelen turist sayısının 1 milyon 251 bin 796’ya ulaştığını ve 594 bin 991’inin İngiliz turistlerden oluştuğunu açıklamıştır. İngiltere’nin yanı sıra Rusya, Polonya, Almanya, Hollanda ve diğer ülkelerden turistlerin de Muğla’yı tercih ettiğini belirtmiştir.

Marmaris: İngiltere’nin Gözdesi

TÜRSAB Marmaris Bölge Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin, Marmaris’in ana pazarının İngiltere olduğunu ve bu pazarın her yıl artarak devam ettiğini vurgulamıştır. Geçen yıla göre İngiliz turist sayısında yüzde 12’lik artış yaşandığını ifade etmiştir.

Fiyat Artışının Etkisi

Esin, turist sayısındaki artışa rağmen son dönemde yaşanan fiyat artışının turizme olumsuz yansıdığını belirtmiş ve fiyatlar konusunda çözüm bulunması gerektiğini vurgulamıştır.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Muğla’nın Turizm Potansiyeli
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin