1. Haberler
  2. Gündem
  3. MİT’in Başarılı Operasyonu: Terörist Zilan Azak Etkisiz Hale Getirildi

MİT’in Başarılı Operasyonu: Terörist Zilan Azak Etkisiz Hale Getirildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haber Merkezi: MİT’in Başarılı Operasyonları Devam Ediyor

Haber Merkezi: MİT'in Başarılı Operasyonları Devam Ediyor

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), yürüttüğü başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Son olarak, Irak’ın Hakurk bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütü PKK/KCK’nın içindeki önemli bir hedef etkisiz hale getirildi.

MİT'in Başarılı Operasyonu: Terörist Zilan Azak Etkisiz Hale Getirildi

MİT, örgüt içindeki ajanlarından aldığı bilgilerle, Sema Cuya Çevlik kod adıyla bilinen terörist Zilan Azak’ın, örgütün drone’lu saldırılarında aktif olarak yer aldığını tespit etti. Bu bilgilere dayanarak, MİT, Zilan Azak’a yönelik kapsamlı bir operasyon düzenlenmesi kararını aldı.

YERİ TESPİT EDİLDİ, ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

MİT’in saha ajanları aracılığıyla, PKK/KCK mensubu Zilan Azak’ın nokta yeri belirlendi. Terörist, Türkiye’ye yönelik istihbarat toplama, keşif ve gözetleme faaliyetlerinin yanı sıra, drone’lu saldırılarda da görev alıyordu. MİT, düzenlediği nokta operasyonuyla bu teröristi etkisiz hale getirmeyi başardı.

MİT'in Başarılı Operasyonu: Terörist Zilan Azak Etkisiz Hale Getirildi

TERÖRİST ZİLAN AZAK KİMDİR?

Sema Cuya Çevlik kod adlı Zilan Azak, 2015 yılında üniversite eğitimini yarıda bırakarak PKK/KCK saflarına katıldı. Terörist, Irak’ın Gare bölgesinde silahlı eğitim aldıktan sonra, örgüt içerisinde çeşitli görevlerde bulundu. Hakkında teröre destek vermekten dolayı nitelikli yakalama kaydı bulunan Azak, Hakurk bölgesinde ağır silah taburunda faaliyet göstermekteydi.

Son olarak, örgüt yöneticileri tarafından istihbarat toplama, keşif, gözetleme ve drone faaliyetlerinde kullanılmak üzere görevlendirilen Zilan Azak, MİT’in başarılı operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MİT’in Başarılı Operasyonu: Terörist Zilan Azak Etkisiz Hale Getirildi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin