1. Haberler
  2. Gündem
  3. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin Türkiye Ziyareti ve İkili İlişkiler

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin Türkiye Ziyareti ve İkili İlişkiler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin Türkiye Ziyareti

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin Türkiye Ziyareti

Haber Merkezi, Ankara – Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, 12 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı düzeyinde Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirecek. Bu önemli ziyaret, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi davetlisi olarak gerçekleşiyor ve Sisi, Türkiye’ye ilk kez gelmiş olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’yi Beştepe’de resmi bir törenle karşılayacak.

TÜRKİYE VE MISIR ARASINDA TİCARET VE İŞBİRLİĞİ HEDEFLERİ

İki lider, Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısına başkanlık edecek. Bu toplantıda, mevcut 10 milyar dolarlık ticaret hacminin 15 milyar dolara çıkarılması hedefi ele alınacak. Bu hedefe ulaşmak için atılacak adımlar detaylı bir şekilde değerlendirilecek. Ayrıca, enerji, sağlık, turizm ve savunma sanayii gibi uzun vadeli işbirliği fırsatları da masaya yatırılacak.

ANA GÜNDEM GAZZE OLACAK

Toplantının ana gündem maddelerinden biri, İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü saldırılar ve bölgeye yapılan insani yardımlar olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi, ateşkesin bir an önce sağlanması için atılabilecek ortak adımları tartışacaklar. Ayrıca, bölgesel meselelerde kalıcı istikrar, barış ve huzurun sağlanması için neler yapılabileceği üzerinde durulacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin Türkiye Ziyareti ve İkili İlişkiler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin