1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Milli Güvenlik Kurulu Toplantısında Ele Alınacak Konular

Milli Güvenlik Kurulu Toplantısında Ele Alınacak Konular

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Güvenlik Kurulu Toplantısının Gündemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bu yıl dördüncü kez toplanacak olan Milli Güvenlik Kurulu (MGK), önemli konuları masaya yatıracak. Toplantının ilk gündem maddesi terörle mücadele olacak. Bu kapsamda, Irak’ın kuzeyindeki PKK hedeflerine yönelik yürütülen karadan ve havadan devam eden operasyonlar ele alınacak.

Sahadan gelen askeri ve istihbari bilgiler ışığında, operasyon bölgelerinde atılacak adımlar detaylı bir şekilde değerlendirilecek. Ayrıca, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve DEAŞ gibi diğer terör örgütleriyle mücadeledeki mevcut durum hakkında da kurul üyelerine bilgi sunulacak.

Suriye ile Normalleşme Süreci

MGK’nın bir diğer önemli gündem maddesi, Suriye ile normalleşme süreci olacak. Türkiye’nin önceliği, Suriye’de kalıcı barış ve istikrarı sağlamak. Bu hedef doğrultusunda, Şam yönetimiyle diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesi konusunda atılacak adımlar görüşülecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Suriye ile normalleşme için gerçekleştirilen çalışmalar ve bu süreçte izlenecek yol haritası, MGK’da kapsamlı bir şekilde değerlendirilecek.

İsrail’in Filistin Topraklarındaki İhlalleri

Toplantıda ele alınacak bir diğer önemli konu ise, İsrail’in Filistin topraklarında sürdürdüğü insan hakları ihlalleri ve katliamlar olacak. Gazze’de ateşkesin sağlanması, insani yardımların kesintisiz bir şekilde ulaştırılabilmesi ve İsrail’in gerilimi bölgeye yayma çabalarının önlenmesi için yürütülen diplomatik çabalar ele alınacak. Ayrıca, Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail aleyhine açılan soykırım davasının süreçleri hakkında da görüş alışverişinde bulunulacak.

Bölgesel ve Uluslararası Güvenlik Konuları

MGK toplantısında, Rusya-Ukrayna Savaşı, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış süreci, Kıbrıs’taki gelişmeler ve Yunanistan ile ilişkiler gibi bölgesel ve uluslararası güvenlik konuları da gündeme gelecek. Bu meseleler, Türkiye’nin ulusal güvenliğini etkileyen unsurlar olarak geniş bir perspektiften ele alınacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Milli Güvenlik Kurulu Toplantısında Ele Alınacak Konular
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin