1. Haberler
  2. Spor
  3. Milli Atıcıların Tarihi Başarısı ve Elde Ettikleri Madalya

Milli Atıcıların Tarihi Başarısı ve Elde Ettikleri Madalya

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Atıcılardan Tarihi Başarı

Milli Atıcılardan Tarihi Başarı

Haber Merkezi – Milli atıcılarımız Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, 10 metre havalı tabanca karışık kategorisinin finalinde Sırp sporcular Damir Mikec ve Zorana Arunovic ile kıyasıya bir mücadeleye girdi. Büyük bir heyecanla geçen bu karşılaşmada altın madalyanın sahibi, 16-14’lük skorla Sırbistan oldu. Ancak, sporcularımız bu başarılarıyla Türkiye’ye atıcılık branşında kazandırılan ilk madalyayı elde etmenin gururunu yaşadı.

Dikeç, atışları sırasında ekipmana ihtiyaç duymamasıyla da dikkatleri üzerine çekti. Bu durum, atış tarzının farklılığıyla ilgili olarak birçok kişinin merakını uyandırdı.

“ARTİSTİKLE ALAKASI YOK”

51 yaşındaki milli sporcu Yusuf Dikeç, Tarhan ile birlikte elde ettikleri başarı ve atış teknikleri hakkında Radyo Gol’e önemli açıklamalarda bulundu. Dikeç, “Dünya beni konuşmuyor, Dünya Türkiye’yi konuşuyor. Biz burada sadece bir simgeyiz.” diyerek, elde ettikleri başarının Türkiye’nin uluslararası arenada daha fazla tanınmasına katkı sağladığını vurguladı.

Atış ekipmanlarıyla ilgili herhangi bir olumsuz durum yaşamadıklarını da belirten Dikeç, “Ekipmanla ilgili bakanlıktan veya federasyonumuzdan herhangi bir olumsuzluk yok, bu tamamen benim kendi tercihim.” ifadelerini kullandı. Dikeç, atışlarını tek gözle değil çift gözle yapmasının daha sağlıklı olduğunu düşünüyor ve bu yöntemi uzun bir süre araştırdığını belirtti.

Milli Atıcıların Tarihi Başarısı ve Elde Ettikleri Madalya

Yusuf Dikeç, “Elim cebimde atmamın artistlikle bir alakası yok. Daha çok motive olup, atış yaparken daha rahat hissediyorum.” diyerek, kendi tekniklerinin psikolojik etkisine de dikkat çekti. Bu farklı yaklaşım, onun başarısında önemli bir rol oynamış gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Milli Atıcıların Tarihi Başarısı ve Elde Ettikleri Madalya
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin