1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Microsoft’un Windows 11 Üzerine Yeni Gelişmeleri ve Sistem Gereksinimleri

Microsoft’un Windows 11 Üzerine Yeni Gelişmeleri ve Sistem Gereksinimleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Microsoft’un Windows 11 Üzerine Yeni Gelişmeleri

Microsoft'un Windows 11 Üzerine Yeni Gelişmeleri

Haber Merkezi – Microsoft, 2021 yılında yeni işletim sistemi Windows 11’i piyasaya sürdüğünde, kullanıcılar arasında büyük bir heyecan yaratmıştı. Ancak, bu işletim sistemini yükleyebilmek için belirli sistem gereksinimlerini karşılamak şart. Özellikle, ABD merkezli teknoloji şirketi, TPM 2.0 güvenlik çipi olmayan bilgisayarlara Windows 11 kurulamayacağını duyurdu ve bu durum birçok kullanıcının tepkisini çekti.

Bazı kullanıcılar, Microsoft’un bu yasaklarını aşmayı başarmış ve işletim sistemini desteklenmeyen sistemlere yüklemeyi başarmış durumda. Başlangıçta sıkı olan bu gereksinimler zamanla biraz daha esnetilmiş olsa da, Microsoft, bu süreçte doğabilecek herhangi bir hasardan kullanıcıların sorumlu olduğunu açıkça belirtmişti.

Microsoft’tan Yeni Karar

Microsoft, Windows 11’in daha güvenli ve kesintisiz bir deneyim sunabilmesi adına desteklenmeyen sistemlere kurulumunu engellemeye yönelik önemli adımlar atmaya başladı. Teknoloji devi, kullanıcıların Windows 11’i eski bilgisayarlara yüklemek için kullandıkları açıkları tek tek kapatmayı hedefliyor.

Özellikle Windows 11 Canary’nin en son Insider yapısında, sistem gereksinimlerini atlamak için yaygın olarak kullanılan bir yöntem engellendi. Bu yöntem, Windows 11 kurulum dizinindeki setup.exe dosyasına /product server komutunun eklenmesini içeriyordu; bu da işletim sistemi kurulum sürecinin donanım doğrulama aşamasını atlamasını sağlıyordu.

Yine de, kullanıcıların Windows 11’i eski bilgisayarlarda kullanabilmeleri için hâlâ birçok alternatif yol mevcut. Şirketin, bu yöntemlerin tamamını engelleyip engellemeyeceği ise zamanla netlik kazanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Microsoft’un Windows 11 Üzerine Yeni Gelişmeleri ve Sistem Gereksinimleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin