1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Meta, Donald Trump’ın Facebook ve Instagram Hesaplarının Kısıtlamalarını Kaldırdı

Meta, Donald Trump’ın Facebook ve Instagram Hesaplarının Kısıtlamalarını Kaldırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meta, ABD eski Başkanı Donald Trump’ın Facebook ve Instagram hesaplarındaki kısıtlamaları kaldırdığını duyurdu. Bu kararın ardından Trump, platformlarda yeniden aktif olabilecek ve milyonlarca kişiye ulaşabilecek.

Meta’dan Açıklama

Meta'dan Açıklama

Meta tarafından yapılan resmi açıklamada, “Amerikan halkının başkan adaylarını aynı temelde duyabilmesi gerektiğine inanıyoruz.” ifadelerine yer verildi. Trump’ın sosyal medya hesapları, 2021 yılındaki olaylar ve topluluk kurallarına aykırı davranışlar nedeniyle kapatılmış, ardından kısıtlamalar ile birlikte yeniden açılmıştı.

Biden Tarafından Karar Eleştirildi

Biden tarafı, Meta’nın kararını “sorumsuz bir karar” olarak nitelendirdi. Biden’ın kampanya ekibinden yapılan açıklamada, kararın “güvenliğe ve demokrasiye doğrudan bir saldırı teşkil ettiği” belirtildi. Kampanya sözcüsü Charles Kretchmer Lutvak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Trump’a erişimini geri vermek, arabanızı kalabalığın içine ya da uçurumdan aşağı süreceğinizi bildiğiniz birine araba anahtarlarınızı vermek gibidir.”

Diğer Sosyal Medya Platformlarındaki Durum

  • Twitter (şimdi X), Snapchat ve YouTube gibi diğer büyük sosyal medya şirketleri de 6 Ocak saldırısıyla ilgili çevrimiçi faaliyetleri nedeniyle Trump’a yasak getirmişti.
  • Elon Musk’ın 2022’de şirketi satın almasıyla geçen yıl eski başkanın X’e geri dönmesine izin verilmişti, ancak Trump henüz bir tweet atmadı.
  • Trump, Mart 2023’te YouTube’a geri dönse de Snapchat platformunda hala yasaklı görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Meta, Donald Trump’ın Facebook ve Instagram Hesaplarının Kısıtlamalarını Kaldırdı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin