1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Mersin’de Guava Yetiştiriciliği ve Hasat Süreci

Mersin’de Guava Yetiştiriciliği ve Hasat Süreci

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Guava Yetiştiriciliği Mersin’de Gelişiyor

Guava Yetiştiriciliği Mersin'de Gelişiyor

Akdeniz iklimi, tropikal meyvelerin yetişmesi için son derece elverişli bir ortam sunuyor. Mersin’de de son yıllarda tropikal meyvelerden biri olan guava, ziraat mühendisleri tarafından ilgiyle yetiştiriliyor. Ziraat mühendisi Mustafa Levent, 12 yıl önce limona alternatif olarak guava yetiştirmeye karar verdi ve bu meyvenin ağaçlarını dikmek için 10 dönümlük bir arazi seçti. Şimdi ise guava ağaçlarının hasadı yapılmaya başlandı.

Bu süreçte yaklaşık 700 guava ağacı dalından titizlikle toplanarak hasat edildi. Toplanan guavalar, paketlenerek satışa sunuluyor ve kilogramı 25 liradan alıcı buluyor.

Hasat Süreci ve Beklentiler

Mustafa Levent, guava hasadının kasım ayına kadar devam etmesini beklediklerini ifade etti. Guavanın dalından koparılıp hemen yenebilen bir meyve olduğunu vurgulayan Levent, hasat sürecinin de oldukça kolay olduğunu belirtti. “Ağaçlarında limon gibi diken yok, bu nedenle toplama işlemi zahmetsiz.” Ayrıca, ürünlerinin fiyatının 50 liranın üzerinde olmasına karşı çıktığını dile getirerek, “İnsanların bu meyveye kolaylıkla ulaşabilmelerini ve tadabilmelerini istiyorum.” dedi.

Guava’nın Kullanım Alanları

Guava'nın Kullanım Alanları

Guava, aslında bir sanayi meyvesi olarak biliniyor. Dünyada en büyük kullanım alanı meyve suyu ve reçel sanayi olarak öne çıkıyor. Bunun yanı sıra dondurmacılık ve pastacılıkta da yaygın bir şekilde kullanılmakta. Türkiye’de birçok büyük dondurma firmasıyla iş birliği yaptıklarını ve bu firmaların ürünlerden son derece memnun kaldıklarını ifade eden Levent, “Böyle güzel bir meyveyi ülkemize kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum.” şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mersin’de Guava Yetiştiriciliği ve Hasat Süreci
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin