1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Mehmet Ali Budak DEM Partisi’nden İstifa Etti

Mehmet Ali Budak DEM Partisi’nden İstifa Etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mehmet Ali Budak, DEM Partisi’nden İstifa Etti

Mehmet Ali Budak, DEM Partisi'nden İstifa Etti

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde DEM Partisi’nden aday olan Mehmet Ali Budak, Taşlıçay Belediye Başkanı olarak seçilerek mazbatasını aldı ve görevine başladı. Ancak, Budak bugün yaptığı açıklamada partisinden istifa ettiğini duyurdu.

“HİZMETLERİMİZ SEKTEYE UĞRATILIYOR”

Budak, 31 Mart seçimlerinde Taşlıçay’da yüzde 60 oyla belediye başkanı seçildiğini hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

“Belediye Başkanlığı seçim sürecinde Taşlıçay halkına hak ettiği adaletli ve eşit sosyal yaşam hizmetlerini sunma konusunda kararlı bir şekilde çalışıyorum. Ancak, bu süreçte DEM Partisi içerisindeki bazı kişiler tarafından hizmetlerimizin engellendiği veya sekteye uğratıldığına şahit oluyorum. Kozmopolit bir yapıya sahip olan ilçemizde, Azeri Karapapak, Kürt ve tüm vatandaşlarımıza eşit hizmet sağlamak amacıyla bulunduğum DEM Partisi’nden kendi irademle istifa ediyorum.”

“ŞEHİT ANNESİNE HİZMET NEDENİYLE ELEŞTİRİLDİM”

Göreve geldiği günden itibaren herkes için eşit ve adil bir hizmet vermek istediğini belirten Budak, açıklamasının devamında şunları ekledi:

  • “Parti içinde bazı kişiler, ‘X veya Y kişilerine hizmet ediyorsun’ gibi eleştirilerde bulunarak, üzerimde baskı kurmaya çalışıyorlar. Protokollere katılmam veya milli bayramlarda yer almam gibi nedenlerle eleştiriye maruz kalıyorum.”
  • “Ayrıca, içinde bulunduğum partinin eş başkanı Cemile Duman’ın belediye başkan yardımcısı olması için yasalar çerçevesinde olmayan baskılarla karşılaştım.”
  • “Şehit annesi Gülistan teyzenin bahçe onarımı için Van ve Ağrı’da defalarca soruşturma açılması, aldığımız kararlara yönelik baskıların bir sonucu olmuştur.”

“KALBEN MÜNAFIK İNSANLAR, FAKİRLERİN EMEĞİNİ SÖMÜRÜYOR”

Budak, Hazreti Muhammed’in döneminde Müslümanlara seslenişini hatırlatarak, “Bizler birbirimize karşı daha duyarlı olmalıyız. Münafıkların, zayıf ve muhtaç insanların emeğini sömürmesine karşı durmalıyız. Kim kimin adamıdır diye insanları kategorilere ayırmak, hizmet alma hakkını kimsenin elinden alamaz.” dedi.

“Altında yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı’nı ilk mitingimizde nasıl dalgalandırdıysak, bundan sonra belediyemizde de dalgalandırmaya devam edeceğiz. Halkımızın huzurunda saygıyla eğilerek, partiden istifa ediyorum. Başkan seçilme sürecinde emeği geçen herkese teşekkür eder, saygılarımı sunarım. Bundan sonraki süreçte de eşit ve adaletli bir şekilde hizmetime devam edeceğim.”

Mehmet Ali Budak DEM Partisi'nden İstifa Etti

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mehmet Ali Budak DEM Partisi’nden İstifa Etti
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin