1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Maymun Çiçeği Virüsü: Sağlık Bakanı’ndan Önemli Açıklamalar

Maymun Çiçeği Virüsü: Sağlık Bakanı’ndan Önemli Açıklamalar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Maymun Çiçeği Virüsü Hakkında Merak Edilenler

Haber Merkezi, Dünya Sağlık Örgütü’nün maymun çiçeği virüsünün yayılmasını “acil durum” olarak tanımlamasının ardından, bu virüsün yol açtığı hastalığın detayları hakkında merak uyandıran bilgiler sunuyor. Kongo’dan komşu ülkelere yayılan maymun çiçeği virüsü, Afrika kıtasının ardından İsveç’te de ortaya çıkarak panik yaratmış durumda. Türkiye’de de gündem maddelerinden biri haline gelen maymun çiçeği virüsü, Habertürk canlı yayınında ele alındı.

“Maymun Çiçeğini Salgın Gibi Düşünmemeliyiz, Endemik Bir Hastalık”

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtlayarak virüsle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Memişoğlu, koronavirüs sonrası insanların tedirginlik yaşadığını, çünkü COVID-19’un büyük bir travma yarattığını belirtti. “Duyulunca insanlar doğal olarak bunu çok merak ediyorlar,” dedi.

Bakan Memişoğlu, “Öncelikle şunu bilmenizi istiyorum; bu virüs, koronavirüs gibi değil, farklı bir yapıya sahip. Maymun çiçeği virüsü, temas yoluyla bulaşmaktadır. Bu hastalık, 20 yıldır Kongo’da mevcut ve yeni bir virüs değil. Özellikle 2022 Temmuz’unda orada yaygın hale geldi. Uzun süreli temasla bulaşan bir hastalık türüdür ve koronavirüs gibi solunum yoluyla bulaşmamaktadır. Bu nedenle yaygınlığı genellikle lokal kalıyor,” şeklinde konuştu.

“Bunu bir salgın olarak düşünmemek lazım. Bu endemik bir hastalık. Endemik dediğim, belirli bir bölgede görülen bir durumdur. Tabii ki, başka yerlerde de tek tük vakalar görülebilir,” ifadelerini kullandı.

“Biz Alarmdayız, Toplumumuz Rahat Olsun”

Sağlık Bakanı, her ihtimale karşı gerekli planlamaların yapıldığını ve önlemlerin alındığını belirtti. “Sağlık Bakanlığı olarak alarmdayız. Toplumumuz rahat olsun,” diyerek herkesin bu konudaki endişelerini gidermeye çalıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Maymun Çiçeği Virüsü: Sağlık Bakanı’ndan Önemli Açıklamalar
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin