1. Haberler
  2. Gündem
  3. Mavi Vatan Doktrinine Yönelik Tepkiler ve Siyasi Tartışmalar

Mavi Vatan Doktrinine Yönelik Tepkiler ve Siyasi Tartışmalar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mavi Vatan Doktrinine Tepkiler Sürüyor

Mavi Vatan Doktrinine Tepkiler Sürüyor

Türkiye’nin kara sularında güvenlik stratejileri açısından büyük bir öneme sahip olan Mavi Vatan doktrinini masal olarak nitelendiren CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan’a yönelik tepkiler artarak devam ediyor. Bu durum, hem partinin içinde hem de dışında geniş bir yankı buldu.

Tepkilerin artmasının ardından, CHP’de bugün, Özgür Özel’in başkanlığında Mavi Vatan konulu bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantının ardından CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Namık Tan’ı yanına alarak basın mensuplarının karşısına geçti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yücel, Namık Tan’a yönelik kasıtlı bir linç kampanyası başlatıldığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Sözleri cımbızlandı”

“İki gün önce, TBMM’de Somali Tezkeresi üzerine İstanbul Milletvekilimiz Namık Tan’ın partimiz adına yaptığı ve son derece yerinde tespitler ve tanımlamalar içeren konuşmasının bir bölümü adeta cımbızlanarak sosyal medya üzerinden bir linç kampanyası başlatıldı. Bu durum, siyasi etik açısından son derece tartışmalıdır.”

“Ömer Çelik Özür Dilesin”

Yücel, Namık Tan’ın konuşması üzerinden başlatılan dezenformasyonun peşine, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in de düştüğünü, hatta bu konuda önde gittiğini belirtti. Yücel, “Sayın Ömer Çelik’i kurumsal olarak CHP’den ve kişisel olarak Sayın Namık Tan’dan özür dilemeye davet ediyoruz.” dedi.

Ömer Çelik Ne Demişti?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Namık Tan’ın açıklamalarına şu sözlerle tepki gösterdi: “Mavi Vatan”daki milli hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Yüce Meclis’imizin çatısı altında, Yunanistan’ın ve başka devletlerin iddialarını savunma noktasına savrulanların söyledikleri “siyasi masal” olmaktan öteye gitmez. Yunanistan’ın iddialarıyla benzer siyasi masal yazanların, Türkiye’nin Ege’de ve Akdeniz’deki haklarına sahip çıkmayı bir an önce gündemlerine almaları daha sağlıklı bir yol olacaktır.”

“Mavi Vatan Anavatanın Parçasıdır”

CHP Milletvekili Namık Tan’ın “Mavi Vatan” için “masal” demesi, kabul edilemez bir tutumdur. Bu ifade, sorumsuz ve yakışıksız bir yaklaşımı yansıtmaktadır. Bu durum, Türkiye’nin milli siyasetine karşı Yunanistan’ın sözde tezlerine destek veren bir anlayışın ifadesidir. CHP içinde “Mavi Vatan” için “yayılmacı politika” diyen bir yaklaşımın, yerini “Mavi Vatan” için “masal” diyen bir diğerine bırakmış olduğu görülüyor.

Milli siyasetimize karşı bu şekilde konuşan bazı CHP milletvekillerinin, Türkiye’ye karşı başka devletler tarafından kullanılan sözde tezleri savunmaları, ciddi bir siyasi kayma ve sorumsuzluk işareti olarak değerlendirilmektedir. Mavi Vatanımız, Anavatanımızın ayrılmaz bir parçasıdır ve bu gerçek asla göz ardı edilmemelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mavi Vatan Doktrinine Yönelik Tepkiler ve Siyasi Tartışmalar
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin