Masabaşında çalışan hemoroid hastalarına rahatlatacak öneriler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Daha çok oturan ve hareketsiz kalan, sabit şekilde ayakta duran meslek gruplarında görülen hemoroid hastalığı olmak üzere bütün perianal bölge hastalıkları, başta ofis çalışanları olmak üzere taksiciler ve banka çalışanlarını tehdit ediyor.

Kişinin yaşam kalitesini bozan hemoroid hastalığı hakkında önemli bilgiler veren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ümit Sekmen, “Hem yaz mevsimi hem de hareketsiz yaşam ile birleşince hemoroid hastaları için tehlikeli bir durum haline dönüşüyor.

Hareketsiz kaldığınızda kırmızı etten uzak durun

Bu süreçte vücudumuzun daha çok suya ihtiyacı olduğu için özellikle normalde tüketilen 2 katı su içilmeli. Hareketsiz kalınan dönemde özellikle başta kırmızı et olmak üzere hayvansal gıdalar ve mayalı içecekler tüketilmemeli, sebze ağırlık beslenilmeli.

Kafeinli içeceklere de dikkat!

Çalışırken fark edilmeden çokça içilen kafeinli içecekler de rahatsızlığın artmasında önemli bir etken. Aynı zamanda oturduğumuz yerin yüzeyi sert olmamalı.

2-3 saatte bir 10 dakika mola verin

Her 2-3 saatte bir 10 dakikalık molalar vererek yürüyüş ve esneme hareketlerinin yapılması gerekiyor.

Yürüyüş, tüm kalça bölgesi ve perianal bölge kan akımını düzenlediği için en az 10 bin adımı hayatımıza dahil etmeliyiz” dedi.

Doktora görünmeden kendinizi tedavi etmeye çalışmayın

Aynı zamanda hemoroid teşhisini uzman bir doktorun koyması gerektiğini belirten Sekmen, “Pandemi nedeniyle hemoroid ile karşılaşan hastalar, doktora görünmeden teşhis koyup başkalarından duydukları bilgilerle tedavi uygulayabiliyorlar.

Ancak rahatsızlığı olan hastalar, gerekli pandemi önlemlerini alarak doktora görünmeli, hastalığının daha da ilerlemesine engel olmalı” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Masabaşında çalışan hemoroid hastalarına rahatlatacak öneriler

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin