1. Haberler
  2. Gündem
  3. Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’nda Savunma Sanayisinde Yeni Dönem

Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’nda Savunma Sanayisinde Yeni Dönem

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’nda Yeni Bir Dönem

Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda Yeni Bir Dönem

AA Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’ndaki Aksaz Tersane Komutanlığı Açılışı ve Deniz Platformu Teslim Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Güler, yerli ve milli savunma sanayisinin ulaştığı üstün seviyeyi ortaya koyan yeni tip denizaltı ve akaryakıt gemileri ile bu alandaki yüksek tesisleşme seviyesinin göstergesi olan Aksaz Tersanesi ve denizaltı havuzunun hizmete girmesinin haklı gururunu yaşadıklarını vurguladı.

İthalat Günleri Geride Kaldı

Türkiye’nin savunma sanayisinde geçmişte dışa bağımlı bir ülke olduğunu hatırlatan Güler, “Önceden, parasını ödediğimiz halde ürünlerimizi teslim alamadığımız günleri, türlü engellemelere ve zorluklara maruz kaldığımız zamanları bir an olsun unutmadık. Çeşitli badirelerle karşılaşsak da, tarihimizin her döneminde olduğu gibi, yılmadan ve yorulmadan çalışmaya devam ettik.” dedi. Özellikle son 20 yılda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın stratejik vizyonu ve kararlı duruşu sayesinde Türkiye’nin, kendi gemilerini ve silah sistemlerini tasarlayıp üretebilen ve bu ürünleri ihraç ederek uluslararası pazarda kendine yer bulan bir ülke haline geldiğini belirtti. Güler, “Bir asır önce, ithal edeceğimiz iki gemiye ihtiyaç duyuyorken, bugün aynı anda birçok silah sistemini yerli ve milli imkanlarla üreten ve ihraç eden bir ülke konumundayız.” ifadelerini kullandı.

Deniz Savunma Sanayisinde Büyük Aşamalar

Bakan Güler, İbn-i Haldun’un “Coğrafya kaderdir” sözünü hatırlatarak, denizlerin de bu kaderin ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi. Ülkenin üç tarafının denizlerle çevrili olduğunu vurgulayan Güler, “Güçlü bir deniz kuvvetine sahip olmanın bir tercih değil, zorunluluk” olduğunu belirtti. Bu bilinçle Türk donanmasını daha modern, etkin ve güçlü kılmak için deniz savunma sanayisinde büyük aşamalar kaydettiklerini ifade etti. Güler, “Yerli, milli ve modern savunma sanayimizin yeni göz bebeği olan ve bugün hayata geçirilmesine tanıklık ettiğimiz sistem ve tesisler, bu gayretlerimizin somut birer neticesidir.” dedi.

  • Yeni tip denizaltılar ve gemiler sayesinde deniz kuvvetlerinin harekat kabiliyeti artacak.
  • Deniz sistemlerinin inşa, bakım ve onarım faaliyetleri daha hızlı ve yüksek kapasitede gerçekleştirilecek.
  • Marmaris Aksaz’daki tersane ile bölgedeki donanmanın ihtiyaçları hızla karşılanacak.

“Bu sayede Deniz Kuvvetlerimiz, görevlerini daha etkin ve güvenli bir şekilde yerine getirecek, dünyanın önde gelen deniz kuvvetleri arasındaki seçkin yerini pekiştirecektir.”

Güçlü Bir Savunma Sanayisi, Bekamız İçin Vazgeçilmezdir

Güler, savunma sanayisinde hayata geçirilen projelerin öneminin, bölgede ve dünyada yaşanan gelişmelerin ortaya çıkardığı tehditler göz önüne alındığında daha da iyi anlaşıldığını ifade etti. Terörle mücadeleden hudut güvenliğine, mavi ve gök vatandaki hak ve menfaatlerin korunmasından ülkenin uluslararası arenadaki etkinliğinin sürdürülmesine kadar her alanda yerli ve milli savunma sanayisinin kritik bir rol oynadığını belirtti. Güler, “Güçlü ve bağımsız bir savunma sanayi, bizim için vazgeçilmez bir unsurdur.” dedi.

Bakan Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin her alanda imkan ve kabiliyetlerini en yeni teknolojilerle geliştirmek için büyük bir kararlılıkla çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. “Cumhuriyetimizin ikinci asrına girdiğimiz bu kutlu dönemde, ‘Türkiye Yüzyılı’ hedeflerimiz doğrultusunda yeni başarıları tarihimizin altın sayfalarına yazmak ve yazdırmak en büyük hedefimizdir.” şeklinde sözlerini tamamladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’nda Savunma Sanayisinde Yeni Dönem
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin