1. Haberler
  2. Gündem
  3. Marmara Depremi’nin 25. Yıl Dönümü: Anma ve Yeniden İnşa Süreci

Marmara Depremi’nin 25. Yıl Dönümü: Anma ve Yeniden İnşa Süreci

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 25. Yıl Dönümü

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 25. Yıl Dönümü

Bugün, 17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan ve ülkemizi derinden etkileyen Marmara Depremi’nin 25. yıl dönümünü anıyoruz. 25 yıl önce meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki bu iki büyük deprem, resmi kayıtlara göre 53 bin 537 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olmuştur.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, bu felakette hayatını kaybedenleri anarak, acılarını bir kez daha tazeledi.

“Deprem tehdidi altında bir ülke olduğumuzu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadık”

Erdoğan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, bu büyük acının yıl dönümünde yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Türkiye’nin deprem tehdidi altındaki bir ülke olduğu gerçeğini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadık.”

“Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim etmeyi planlıyoruz”

Kentsel dönüşüm projeleri sayesinde ülkemizin dört bir yanında toplamda 3,3 milyon konut inşası gerçekleştirildi. Hayata geçirdiğimiz projelerle birlikte 20 milyona yakın vatandaşımız, güvenli ve sağlam yuvalara kavuştu.

6 Şubat depremleri sonrasında bölgede 300 bin konutun inşasına hızla başladık. Bugüne kadar 76 bin konutu depremzede kardeşlerimize teslim ettik. İnşallah yıl sonuna kadar 200 bin konutu hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz.

“Tüm imkanlarımızla deprem bölgemizi eskisinden daha sağlam hale getirmek için çalışıyoruz”

Tüm imkânlarımızla deprem bölgemizi eskisinden daha sağlam ve daha ihtişamlı hale getirmek için canla başla çalışıyoruz. Sürekli olarak yeni projeler geliştirerek, riskli yapılarda yaşayan vatandaşlarımızı binalarını yenilemeye teşvik ediyoruz.

Ayrıca, tüm şehirlerimizi her türlü afete daha hazırlıklı hale getirinceye dek çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Marmara Depremi’nin 25. Yıl Dönümü: Anma ve Yeniden İnşa Süreci
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin