1. Haberler
  2. Gündem
  3. Manisa’da Sokakta Kadına Şiddet Olayı ve Tepkiler

Manisa’da Sokakta Kadına Şiddet Olayı ve Tepkiler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Manisa’da Sokakta Kadına Şiddet Olayı Tepkiyle Karşılandı

Manisa'da Sokakta Kadına Şiddet Olayı Tepkiyle Karşılandı

İHA’nın aktardığına göre, Manisa’nın Akhisar ilçesinde bir kadına sokak ortasında uygulanan şiddet, toplumda büyük bir infial yarattı. Bu olaya ilişkin açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, durumu şiddetle kınayarak, yetkililerin hemen harekete geçtiğini belirtti.

“KINIYOR VE LANETLİYORUM”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Manisa’nın Akhisar ilçesinde sokak ortasında hamile bir kadına uygulanan fiziksel şiddeti kınıyor ve lanetliyorum. Olayın hemen ardından Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı ve şüpheli Yılmaz A. çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.” ifadelerine yer verdi.

“KADINA ŞİDDET İNSANLIĞA İHANETTİR”

Bakan Tunç, kadına yönelik şiddetin asla kabul edilemeyeceğini vurgulayarak, “Kadına şiddet, sebebi ne olursa olsun kesinlikle kabul edilemez. Bu tür eylemler, açıkça bir insan hakkı ihlalidir. Kadına karşı şiddet konusunda sıfır tolerans ilkesiyle hareket ediyoruz ve şiddeti, hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Çünkü kadına şiddet, insanlığa ihanettir.” şeklinde konuştu.

18 SUÇ KAYDI BELİRLENDİ

Olay, 16 Ağustos tarihinde Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi’nde meydana geldi. S.N.A’nın, eşi Yılmaz A. tarafından sokakta yumruk, tekme ve sopayla darbedildiği ihbarı üzerine, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri hızla harekete geçti. Ekipler, Yılmaz A’yı yakalayarak, emniyetteki işlemlerinin ardından “kasten yaralama” suçlamasıyla tutuklanmak üzere mahkemeye sevk etti. Manisa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 16 Ağustos’ta saat 16.55’te gerçekleşen olaya polis ekiplerinin 16.58’de müdahale ettiği, Yılmaz A.’nın çeşitli suçlardan 18 kaydının bulunduğu ve çevredeki vatandaşların linç girişimlerini önleyerek gözaltına alındığı belirtildi. Olayda yaralanan S.N.A’nın hamile olduğu ve hastanede tedavisinin ardından taburcu edildiği, ayrıca kadın hakkında koruma kararı alındığı ifade edildi.

Manisa'da Sokakta Kadına Şiddet Olayı ve Tepkiler

“KADINI BURADAKİ ESNAF KURTARDI”

Öte yandan, sosyal medyada yayımlanan görüntülerde, darp olayına yakın bir çay ocağında oturan bir kişinin müdahale etmediği gerekçesiyle eleştirildiği görüldü. Ancak bu kişinin engelli olduğu ortaya çıktı. Çay ocağı işletmecisi Erkan Çiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, 14 yaşından beri ankilozan spondilit hastası olduğunu ve Kurban Bayramı’nda geçirdiği kaza sonucu belinde kırık oluştuğunu, bu nedenle olası bir darbede felç kalma riski bulunduğunu söyledi. Çiftçi, sosyal medyadaki eleştirileri gördüğünde üzüldüğünü belirterek, “O gün bir kadına sürekli vurulurken bir şey yapamamak beni derinden üzdü. Eğer adam bana vursa, benim felç kalma riskim var. Hatta bunu doktorlara da sorabilirsiniz. Bazı kişiler sosyal medyada ‘önüne çekirdek de koyun, kola da koyun’ gibi yorumlar yapmış. Eğer hareket edebilseydik, zaten kalkıp müdahale edecektik. Önemli olan, o kadını kurtarmaktı; burada duyarlı insanlar vardı ve kurtardılar.” şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Manisa’da Sokakta Kadına Şiddet Olayı ve Tepkiler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin