1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Manisa’da 1 Kilogramlık Mesane Taşı Ameliyatı

Manisa’da 1 Kilogramlık Mesane Taşı Ameliyatı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Manisa’da Şok Edici Mesane Taşı Ameliyatı

Manisa'da Şok Edici Mesane Taşı Ameliyatı

İhlas Haber Ajansı (İHA), Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde yaşanan ilginç bir sağlık olayıyla ilgili çarpıcı bilgileri aktardı. 39 yaşındaki Birgül Büyükmanisa, uzun süredir çektiği şiddetli karın ağrıları nedeniyle doktora başvurdu. Yapılan muayenelerde, onun mesanesinde büyük bir kitle tespit edildi ve bu durum, doktorları bile şaşkına çevirdi.

Manisa'da 1 Kilogramlık Mesane Taşı Ameliyatı

Mesanesinden 1 Kilogramlık Taş Çıkarıldı

Uzman Doktor Ümit Gümüş, hastanın durumunu değerlendirerek gerekli tetkikleri yaptı. Yapılan filmler sonucunda mesanede tespit edilen kitlenin, 1 kilo 6 gram ağırlığında ve 18 santimetre uzunluğunda bir taş olduğu belirlendi. Bu devasa taşın çıkarılması için Birgül Büyükmanisa, hemen ameliyat masasına yatırıldı.

Bir Gün Sonra Ayağa Kalktı

Ameliyat, Uzm. Dr. Ümit Gümüş ve ekibi tarafından gerçekleştirildi. Büyük bir başarı ile sonuçlanan bu operasyon, Büyükmanisa için yeni bir hayatın başlangıcı oldu. Ameliyatın hemen ardından, 10 yıldır süren ağrılarından kurtulan Büyükmanisa, bir gün sonra kendine gelerek ayağa kalkmayı başardı.

10 Yıllık Ağrının Sebebi Mesane Taşı Çıktı

Büyükmanisa, yaşadığı sürecin zorluğunu şu sözlerle ifade etti: “On yıl öncesinden beri şikayetlerim vardı ama durumun ciddiyetini tam olarak anlamamıştım. Son bir aydır dayanılmaz sancılar çekmeye başladım. Kırkağaç Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne gittim, burada ilaç verildi. Filmler çekildi ve Doktor Ümit Gümüş’e yönlendirildim. Doktor, ‘Büyük bir sıkıntın var’ dedi ve mesanemde dev bir taş olduğunu söyledi. Allah ondan razı olsun.”

“Eskiden Hastaneye Gitmeye Korkardım”

Büyükmanisa, ameliyat sonrası kendini çok iyi hissettiğini belirterek, “Şükürler olsun, ameliyat çok iyi geçti. Gerçekten büyük bir taşım varmış. Doktoruma, hemşirelerime ve başhekimime çok teşekkür ediyorum. Eskiden hastaneye gitmekten korkuyordum ama şimdi hepsi çok iyi. Dünden beri el üstünde tutuluyorum. Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum, biraz ağrım var ama o da normal. 10 yılın çilesini çekiyorum.”

Eşinin 10 yıldır yaşadığı sıkıntılara değinen Mehmet Büyükmanisa ise, “10 yıldır büyük sıkıntılar çektik. Kırkağaç Devlet Hastanesi’ne geldik ve burada Ümit Gümüş hocamız eşimi tedavi etti. Artık çok rahatız. Kendisine sonsuz teşekkürler.”

Yakında Taburcu Edilecek

Ameliyat süreci hakkında bilgi veren Kırkağaç Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Fatih Yazıcı, “39 yaşındaki kadın hastamız, üroloji polikliniğimize idrar yaparken güçlük ve tam boşalamama hissi şikayetiyle başvurdu. Dr. Ümit Gümüş’ün değerlendirmesi sonucunda dev bir mesane taşı saptandı. Sistolitotomi operasyonuyla yaklaşık 18 santimetre boyutlarında ve 1 kilogram ağırlığında bir taş çıkarıldı. Operasyon sonrası hastamızın serviste takibi devam ediyor. İnşallah bir aksilik olmazsa şifayla taburcu etmeyi planlıyoruz.”

Dünyada İlk Örnek Olabilir

Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Ümit Gümüş, bu tür bir olayın Türkiye’de ve dünyada benzerinin olup olmadığını araştıracaklarını belirtti. Bu durumun, tıp literatürüne geçebilecek bir örnek olabileceği düşünülüyor.

Manisa'da 1 Kilogramlık Mesane Taşı Ameliyatı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Manisa’da 1 Kilogramlık Mesane Taşı Ameliyatı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin