1. Haberler
  2. Gündem
  3. Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlanıyor

Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlanıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muş ve Bitlis’te, Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Malazgirt Meydan Muharebesi’nin 953. yıl dönümü etkinlikleri büyük bir coşkuyla devam ediyor. Bu tarihi gün, Anadolu’nun Türk yurdu haline gelmesinde atılan ilk adım olarak özel bir anlam taşıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Bitlis’te düzenlenen toplu açılış töreninin ardından Ahlat’a gelerek bu önemli anı kutladı.

“Geçmişten Ders Alarak Geleceğe Yürüyeceğiz”

Ahlat’ta halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişten ders çıkararak geleceğe adım atacaklarını vurguladı. Erdoğan, “Ecdadın konakladığı Ahlat, bin yıl öncesinden bugüne kurulan bir köprüdür.” diyerek Ahlat’ın önemine dikkat çekti.

“Ahlat Küllerinden Yeniden Doğdu”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ahlat, bize kim olduğumuzu, nereden gelip, nereye gittiğimizi hatırlatır. Göreve geldiğimizden bu yana Ahlat’ı yeniden bir başkent gibi ihya etmeyi vazife gördük. Ahlat’ı cazibe merkezi haline getirmek için çok çalıştık. Ahlat, küllerinden yeniden doğdu.” şeklinde ifadelerle Ahlat’ın yeniden canlanma sürecini anlattı.

“Kültür ve Medeniyet Köprüsüdür”

Erdoğan’ın konuşmasından bazı önemli noktalar şöyle:

  • Ahlat, Anadolu’da okların ilk düştüğü yerlerden biridir; ocağın ve otağın ilk kurulduğu topraklardandır.
  • Ahlat, bin yıl öncesinden bugüne kurulan bir iman, kültür ve medeniyet köprüsüdür.
  • Bu toprakların sanat eserine dönüştürülmesi, devletimizin ve milletimizin hafızasının bir parçasıdır.
  • Ahlat’ın sanat eserleri, geçmişimizi ve geleceğimizi temsil eden önemli abidelerdir.

“Cazibe Merkezi Yapmak İçin Çok Çalıştık”

Ahlat, Malazgirt ile birlikte fetih ve medeniyet rüzgarlarının estirildiği muazzam bir coğrafya olmuştur. Ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıran asıl rüzgar da o rüzgardır. 8 bin 200 ecdad mezarıyla Ahlat, bize kim olduğumuzu, nereden nereye gittiğimizi hatırlatmaktadır. Göreve geldiğimizden bu yana Ahlat’ı tarihi ile buluşturmak ve cazibe merkezi haline getirmek için yoğun çaba sarfettik. Ahlat, hamdolsun küllerinden yeniden doğmuştur.

“Bizler Bu Toprakların Emanetçisi Değil Asıl Sahipleriyiz”

Bin yıl önce gönüllerde edinilen yer, bu vatanın çimentosu, kalesi ve sigortası olmuştur. Yıkılmaz bir gök kubbe gibi, bin yıldır bu kardeşlik hukukunu bozmaya ve yok etmeye kimsenin gücü yetmemiştir. Bizi bölmeye çalışanlar, siyasi görüş farklılıkları üzerinden nifak çıkarmaya çalışanlar olmuştur. Ancak, aziz milletimizin desteğiyle, bu saldırıların üstesinden geldik. 85 milyon olarak her zaman daha sıkı kenetlendik ve vatanımıza yönelik senaryoları yırtıp atarak yola devam ettik. Bizler bu toprakların emanetçisi değil, asıl sahipleriyiz. Anadolu bizim öz yurdumuzdur ve milletimizin ebedi kardeşliğini bozmaya çalışanlar ne yapsalar başaramadılar.

“Hep Birlikte Türkiye’yiz”

Ay yıldızlı bayrağın gölgesinde 85 milyon biriz, beraberiz, tek yüreğiz. Türk, Kürt, Arap, Zaza, Çerkez… Bu topraklar üzerinde hepimiz biriz, beraberiz, kardeşiz. Biz hep birlikte Türkiye’yiz. Rabbim birliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlanıyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin