1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Leica imzalı akıllı telefon duyuruldu! Tekli kamerasıyla dikkat çekiyor

Leica imzalı akıllı telefon duyuruldu! Tekli kamerasıyla dikkat çekiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Normalde fotoğraf makinesi şirketi olan Leica, akıllı telefonlar için kamera lensleri de üretiyor. Hatta uzun süre Huawei ile çalışan şirket, kendi akıllı telefon modelini de Japonya’da piyasaya sürdü. Leitz Phone 1 olarak adlandırılan akıllı telefon, arka tarafta yuvarlak yapıda bir kamera yapısına sahip. 

Akıllı telefonun elbette tahmin edebileceğiniz gibi en iddialı yanı ‘kamerası’ oluyor. Tek bir kamerası bulunan telefonun, 1 inç boyutlarında 20 Megapiksel kamerasının diyafram açıklığı da f/1.9 oluyor.

TELEFON TEKLİ KAMERAYA SAHİP GÜÇLÜ BİR EKRAN ÜZERİNE KURULU

Bu tekli kameranın korunması için bir kapak da yer alıyor. Kapağın üzerinde markanın büyük bir logosu bulunuyor. Bu aslında oldukça mantıklı zira pek çok kişi akıllı telefonun çıkıntılı kamerasını korumak istiyor ve ‘bu şekilde bir kapağın’ olması telefonu alacak kullanıcılara faydalı olacak.

Telefon firmanın kamera lensinin geliştirilmesine katkı sundğu Sharp Aquos R6 temelli. Telefonun iskeletini bu model üzerine kuran Leica, ufak tefek değişikliklerle kendi logosunu cihaza basmış. Akıllı telefonun 6.6 inçlik bir boyutu var ve ekranında 240 Hz yenileme hızı sunuyor. Öte yandan 2.000 nit parlaklığa ulaşabilen telefon, OLED yapı üzerine kurulu. Cihazın gücünü Snapdragon 888 işlemciden aldığını ve 12 GB RAM ile desteklendiğini belirtelim. 256 GB depolama alanı sunuluyorken, istenirse 1 TB’a kadar artırılabiliyor. 

Japonya’da satışa çıkan telefonu satın almak isteyen kişilerin 1.700 doları gözden çıkartması gerekiyor. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Leica imzalı akıllı telefon duyuruldu! Tekli kamerasıyla dikkat çekiyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin