1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kuyumculukta Hijyenin Önemi ve Yeni Teknolojiler

Kuyumculukta Hijyenin Önemi ve Yeni Teknolojiler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuyumculukta Hijyenin Önemi

Kuyumculukta Hijyenin Önemi

Kapalıçarşı ve Kuyumcukent gibi her gün dünyanın dört bir yanından on binlerce müşteriyi ağırlayan kuyumcular için hijyen, son derece önemli bir konudur. Pandemi sürecinde, işlerine olan saygıları ve müşteri memnuniyetini ön planda tutarak işletmelerini açık tutan kuyumcular, bu dönemde hem can kaybı hem de önemli mal kayıpları yaşadı.

Kuyumculukta Hijyenin Önemi ve Yeni Teknolojiler

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO), sağlık dostu ve destekleyici teknoloji ile geliştirilen altın takı ve mücevher hijyen seti ile hem meslektaşlarını hem de müşterilerini korumayı amaçlıyor. İKO, dünya genelinde ve Türkiye’de akreditasyon süreçlerini başarıyla tamamlayan, kısa sürede tüm dünyada kullanılacak yüksek teknolojili yerli ve milli bir altın takı ve mücevher hijyen cihazını kuyumcuların hizmetine sunuyor. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) topluluğunda 5 yıllık Ar-Ge süreci sonucunda geliştirilen bu cihaz, anlık ve temassız mücevher dezenfeksiyonu sağlayarak, tüm nesnelerin yüzeylerini saniyeler içinde yüzde 99,99 oranında dezenfekte edebiliyor.

Kuyumculukta Hijyenin Önemi ve Yeni Teknolojiler

Müşteri ve Kuyumcuların Sağlığı Korunacak

İKO Başkanı Mustafa Atayık, tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen bu mücevher dezenfektanı ile meslektaşlarının hem kendi sağlıklarını hem de müşterilerinin sağlığını koruyacaklarını belirtti. Atayık, mağazalarında bu hijyen cihazını kullanan tüm kuyumculara ‘Sağlık ve Hijyen Öncelikli İşletme Sertifikası’ verdiklerini açıkladı.

Kuyumculukta Hijyenin Önemi ve Yeni Teknolojiler

Mücevher Dezenfektanı Kapalıçarşı’da

Mücevher dezenfektanı, tüm nesnelerin ve eşyaların yüzeylerini saniyeler içinde yüzde 99,99 oranında dezenfekte edebiliyor. İTÜ akademisyenleri tarafından 5 yıllık bir araştırma ve geliştirme süreci sonucunda ortaya çıkan bu cihaz, geleneksel dezenfeksiyon sistemlerinin uzun sürelerde sağladığı dezenfeksiyonu, patentli ve akredite dezenfeksiyon tekniği ile mikro saniyeler içinde gerçekleştirebiliyor.

Saniyenin Milyonda Biri Hızıyla Temizliyor

Dezenfektan, iki farklı modeli ile saniyenin milyonda biri hızında yüzeylerde bulunan tüm virüs, bakteri, mikrop, mantar, küf, egzama ve maya gibi organizmaları ortadan kaldırıyor. Tamamen yerli ve milli imkanlarla geliştirilen bu teknoloji, anlık ve temassız dezenfeksiyon özelliğiyle insanların günlük yaşamda temas ettikleri nesneler ve yüzeylerde maksimum hijyeni sağlıyor. Geçtiğimiz aylarda seri üretime geçen ve Amerika’dan FDA belgesi, İTÜ belgesi ile Almanya ve Türkiye akreditasyon kurumları tarafından test edilip onaylanmış olan bu mücevher dezenfektanı, özellikle mağazalarında müşterileriyle birebir temasta olan kuyumcular için ideal bir çözüm sunuyor.

Kullanımı Kolay

Çantada ve cepte taşınabilir Sterilisa Pro ve Sterilisa Mini modelleri ile tüm nesnelerin ve eşyaların yüzeylerini anlık olarak dezenfekte eden bu cihazın kullanımı oldukça basit ve uygun fiyatlıdır. Cihazın yaklaşık 5 yıl kullanım ömrü bulunmaktadır. Hijyen cihazı, kuyumculukta tabladaki takıların yanı sıra kapı kolları, masa üstleri ve mağazada elle temas edilen tüm yüzeylerde tek hareketle bulaş riskini ortadan kaldırmak için tasarlanmıştır. İstanbul Kuyumcular Odası, bu hijyen teknolojisini tercih eden tüm işletmelere ‘Sağlık ve Hijyen Öncelikli İşletme Sertifikası’ vermektedir.

“Bir İlke İmza Attık”

Pandemi ile birlikte dezenfeksiyon ve hijyen farkındalığının arttığını vurgulayan İKO Başkanı Mustafa Atayık, tamamen yerli ve milli imkanlarla geliştirilen yüksek teknolojili hijyen cihazını dünyada ve Türkiye’de ilk kez kuyumcu meslektaşlarına sunduklarını belirtti. Atayık, “Pandemi süreci, müşterilerimizin ve personelimizin daha fazla hijyen ihtiyacını ortaya çıkardı. Biz de meslek odası olarak bu ihtiyaca cevap verebilmek adına sektöre yeni bir ürün sunma kararı aldık. Sektöre kazandırdığımız ürün, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) topluluğunda 5 yıllık bir Ar-Ge çalışmasının sonucudur. Amerika’dan FDA sertifikalı ve Almanya akredite bağımsız kurumları tarafından test edilip onaylanmış elektronik bir cihazdır. Bu hijyen cihazlarını meslektaşlarımıza sunmaya başladık. Daha tanıtımı yapılmadan kuyumcularımızdan altın takı ve mücevher dezenfektanına yoğun talep var.” dedi.

“Halk Sağlığı Önemli”

Kuyumculuk sektörü olarak halk sağlığına büyük önem verdiklerini ifade eden Atayık, “İki ay önce kurumsal firmalarımıza bu ürünü vermiştik ve mağazalarında etkin olarak kullanıyorlar. Yeni salgının konuşulduğu bugünlerde sektörümüzün öncülük ederek kullandığı sterilizasyon cihazı ile halk sağlığına verdiğimiz değeri bir kez daha göstermiş oluyoruz.” şeklinde konuştu.

“Ürün Kullanılmaya Başlandı”

Atayık, “Kuyumculuk sektörü olarak halk sağlığına çok önem verdiğimiz için iki ay önce kurumsal firmalarımıza bu ürünü vermiştik ve mağazalarında etkin olarak kullanıyorlar. Yeni salgının konuşulduğu günlerde sektörümüzün kullandığı sterilizasyon cihazıyla halk sağlığına verdiğimiz önemi bir kez daha gösteriyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kuyumculukta Hijyenin Önemi ve Yeni Teknolojiler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin