1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Küresel Piyasalarda Yeniden Toparlanma İşaretleri

Küresel Piyasalarda Yeniden Toparlanma İşaretleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD ekonomisinde resesyon endişelerinin artmasıyla, pazartesi günü küresel piyasalarda sert düşüşler yaşandı. Ancak, haftanın üçüncü işlem gününde piyasalar toparlanma eğilimi göstermeye başladı. ABD’de açıklanan ekonomik verilerin üçüncü çeyrekte hala güçlü bir büyümeye işaret etmesi, resesyon korkularının azalmasına yardımcı oldu.

ABD Büyüme Tahmini Yükseltildi

Atlanta Federal Rezervi, üçüncü çeyrek için büyüme tahminini %2,5’ten %2,9’a çıkardığını duyurdu. Bu durum, piyasalarda olumlu bir hava estirdi.

Küresel Piyasalarda Yeniden Toparlanma İşaretleri

BoJ’dan Faiz Açıklaması

Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkan Yardımcısı Shinichi Uchida, mali piyasalarda yaşanan keskin dalgalanmalara dikkat çekerek, “Mali piyasalar istikrarsızken faiz oranlarını yükseltmeyeceğiz.” açıklamasında bulundu. Bu ifadeler, piyasalarda önemli bir etki yarattı.

Dolar/Yen Paritesi Yükselişte

Uchida’nın açıklamalarının ardından yendeki değer kaybı hızlanırken, dolar/yen paritesi bugün %1,67 artışla 146,7 seviyesinin üzerinde işlem görüyor. Ayrıca, VIX Endeksi de pazartesi günü 4 yılın zirvesi olan 65,7’ye yükseldikten sonra, 27,71 seviyesine kadar gerileyerek daha sakin bir seyir izlemeye başladı.

BoJ, Faiz Artırımına Gitmişti

BoJ, ülkedeki hızlı ücret artışları nedeniyle 2007 yılından bu yana ilk kez mart ayında faiz artırımına gitmişti. Bu karar, piyasalarda geniş yankı bulmuştu.

Nikkei 225 Endeksi Tarihi Düşüş Yaşadı

Japonya’da Nikkei 225 endeksi, “şahinleşen” BoJ politikaları ve küresel piyasalardaki artan resesyon endişeleriyle birlikte pazartesi günü %12,40 oranında bir düşüş yaşayarak, 1987’den bu yana en büyük kaybı kaydetti. Bu durum, yatırımcılar arasında endişe yarattı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Küresel Piyasalarda Yeniden Toparlanma İşaretleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin