1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kur Korumalı Mevduat Hesabı ile Dönüşüm Süreci

Kur Korumalı Mevduat Hesabı ile Dönüşüm Süreci

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin ekonomi politikası çerçevesinde, Kur Korumalı Mevduat Hesabı (KKM) bakiyelerinin azaltılması hedefleniyor. Bu doğrultuda, Türk Lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşüm teşvik ediliyor. Daha önce alınan kararların kapsamı genişletilerek, yeni düzenlemeler hayata geçirildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ile Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’de bazı önemli değişiklikler yaptı. Bu değişiklikler, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kur Korumalı Mevduat Hesabı ile Dönüşüm Süreci

Döviz Tevdiat ve Döviz Cinsinden Katılım Fonları TL’ye Dönüşebilecek

Yapılan düzenlemelere göre, KKM kapsamındaki yurt içi yerleşik gerçek ve tüzel kişiler, 31 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla bankalarda mevcut olan döviz tevdiat hesaplarını ve döviz cinsinden katılım fonu hesaplarını Türk Lirası’na çevirebilecekler. Bu dönüşüm, döviz cinsinden hesapların TL’ye dönüşümünü kolaylaştıracak.

Altın Hesapları da TL’ye Dönüşebilecek

Yurt içi yerleşik gerçek kişilerin 31 Ağustos 2024, tüzel kişilerin ise 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla bankalarında mevcut olan altın hesapları, hesap sahiplerinin talep etmesi durumunda dönüşüm fiyatı üzerinden Türk Lirası’na çevrilebilecek.

Dönüşüm Kuru Uygulaması

Türk Lirası’na çevirme işlemleri, hesap sahiplerinin isteği doğrultusunda ve belirlenen dönüşüm kuru üzerinden gerçekleştirilecektir. Bu düzenleme ile birlikte, döviz ve altın hesap sahiplerinin Türk Lirası’na geçiş süreci daha da kolaylaşacaktır.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kur Korumalı Mevduat Hesabı ile Dönüşüm Süreci
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin