1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Küçükbaş Hayvancılık Desteklemeleri ve Yeni Uygulamalar

Küçükbaş Hayvancılık Desteklemeleri ve Yeni Uygulamalar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği ve Küçükbaş Hayvancılık Destekleri

Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği ve Küçükbaş Hayvancılık Destekleri

Türkiye’de hayvancılık sektörünü desteklemek amacıyla yayınlanan Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği, küçükbaş hayvancılık desteklerini de kapsıyor. Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, bu desteklemelere dair önemli açıklamalarda bulundu.

İlk Kez Kuzu ve Oğlak Desteği Verilecek

Çelik, anaç koyun ve keçi desteği yerine bu yıl ilk kez kuzu ve oğlak desteği verileceğini hatırlatarak, yetiştiricilerin Birliğe üye olmaları durumunda bu desteklerden ve ayrıca sürü yöneticisi istihdam desteklerinden faydalanabileceklerini vurguladı.

Koyun-Keçi Vebası Aşısı Yapılması Zorunluluğu

Yetiştiricilerin dikkat etmesi gereken bir diğer önemli nokta ise, kuzu ve oğlakların tümüne koyun-keçi vebası aşısı yapılmış olması ve bu bilgilerin Veteriner Bilgi Sistemi’ne (VETBİS) kaydedilmesi gerektiğidir. Çelik, “Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ile İstanbul ve Gökçeada dahil olmak üzere, Çanakkale’nin Avrupa yakasında bulunan işletmelerde koyun-keçi vebası aşı şartı aranmayacak.” ifadelerini kullandı.

Destekleme Ödemeleri ve Başvuru Süreçleri

Her kuzu ve oğlak için bir kez destekleme ödemesi yapılacağını belirten Çelik, ödemelerin iki dönem halinde gerçekleştirileceğini açıkladı. Başvuruların birinci dönemi, destekleme yılı eylül ayının ilk iş gününde başlayıp aralık ayının ilk iş gününe kadar sürecek. İkinci dönem başvuruları ise bir sonraki yılın nisan ayının ilk iş gününde başlayarak 15 Haziran tarihine kadar devam edecek. Çelik, yetiştiricilerin belirtilen dönemlerde destekleme başvurularını üyesi oldukları birliğe dilekçeyle yapmaları gerektiğini vurguladı.

  • Birinci Dönem: Eylül ayının ilk iş gününden aralık ayının ilk iş gününe kadar.
  • İkinci Dönem: Nisan ayının ilk iş gününden 15 Haziran tarihine kadar.

Birinci dönemde başvuruda bulunan yetiştiricilerin, ikinci dönem için ayrıca bir başvuru yapmış sayılacaklarını, ancak birinci dönemde başvuru yapmayanların ikinci dönemde başvuru yapabileceklerini belirten Çelik, “Yetiştiricilerimizin belirtilen süreler içinde başvurularını yapmaları, desteklerden faydalanmaları açısından son derece önemlidir.” dedi. Ayrıca, birliklerine üye durumda olan 300 bin yetiştiricinin bu desteklerden mutlaka faydalanmasını istediklerini ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Küçükbaş Hayvancılık Desteklemeleri ve Yeni Uygulamalar
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin