1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Küçük Ölçekli Balıkçılığın Desteklenmesi ve Kadın Balıkçılara Yönelik Yeni Düzenlemeler

Küçük Ölçekli Balıkçılığın Desteklenmesi ve Kadın Balıkçılara Yönelik Yeni Düzenlemeler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küçük Ölçekli Balıkçılığın Desteklenmesi

Küçük Ölçekli Balıkçılığın Desteklenmesi

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilere yönelik destekleme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak, bakanlık tarafından hazırlanan Küçük Ölçekli Balıkçılığın Desteklenmesi Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu yeni düzenleme ile birlikte, küçük ölçekli balıkçılara 2025 ve 2026 yıllarında sağlanacak destekler netlik kazanmış oldu.

DESTEKLER YÜZDE 43-100 ORANI ARALIĞINDA ARTIRILDI

Belirlenen destekler, 2024 yılına kıyasla yüzde 43 ile yüzde 100 arasında bir artış göstermektedir. Tebliğ ile birlikte, deniz ve iç sularda gerçekleştirilen küçük ölçekli balıkçılığın av, avcılık ve sosyoekonomik verilerin toplanması amacıyla, balıkçı gemisi sahiplerine gelecek yıl ve 2026’da verilecek desteklerin usul ve esasları düzenlenmiştir.

DESTEKLER TEKNE BOYUTLARINA GÖRE AYARLANDI

Bakanlıktan elde edilen bilgilere göre, denizlerde avcılık yapan 12 metre altındaki ve iç sulardaki balıkçı tekneleri için ödenecek destekleme tutarları, tekne boylarına göre belirlenmiştir. Bu destekleme, 2024 yılına göre yüzde 43 ile yüzde 100 arasında bir artışa tabi tutulmuştur. Gelecek yıl için belirlenen birim destekleme tutarları, en düşük 5 bin lira, en yüksek ise 12 bin lira olarak belirlenmiştir.

KADIN BALIKÇILARA ÖZEL DESTEK HAZIRLANDI

Özellikle kadın balıkçılara yönelik de önemli bir düzenleme yapılmıştır. Bu bağlamda, kadın balıkçılara sağlanacak destek miktarları, pozitif ayrımcılık anlayışı ile yüzde 35 oranında artırılmıştır. Böylece, kadın balıkçılara en düşük 6 bin 700 lira, en yüksek ise 16 bin 200 lira destek verilecektir.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Küçük Ölçekli Balıkçılığın Desteklenmesi ve Kadın Balıkçılara Yönelik Yeni Düzenlemeler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin