1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Koronavirüs Sonrası Siber Saldırıların Artışı ve Alman Ekonomisine Etkileri

Koronavirüs Sonrası Siber Saldırıların Artışı ve Alman Ekonomisine Etkileri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs ve Siber Saldırıların Artışı

Koronavirüs ve Siber Saldırıların Artışı

Koronavirüs pandemisi, dünya genelinde internet kullanımını önemli ölçüde artırdı. Bu durum, siber saldırganlar için yeni fırsatlar doğurdu. Özellikle 2020 yılında siber saldırı sayılarında kaydedilen rekor artışlar, günümüzde de devam eden bir tehdit oluşturuyor. Bu saldırıların sektöre verdiği zarar ise milyarlarca doları buluyor.

Alman Şirketler Ağır Darbe Aldı

Almanya’nın bilgi, iletişim ve yeni medya sektörlerini temsil eden çatı kuruluşu BITKOM, 1000 şirketle gerçekleştirdiği bir anketin sonuçlarını kamuoyuna açıkladı. Bu ankete göre, Alman şirketlerine yönelik siber saldırıların son 12 ayda yaklaşık 267 milyar avro zarara yol açtığı bildirilmektedir.

Berlin’de anket sonuçlarını açıklayan BITKOM Başkanı Ralf Wintergerst, Alman ekonomisinin siber tehditler karşısında giderek kötüleştiğini vurgulayarak, şirketlerin koruyucu önlemlerini artırmaları gerektiğini ifade etti. Wintergerst, Alman şirketlerinin %81’inin son dönemlerde veri hırsızlığı, casusluk veya sabotaj gibi siber saldırılara maruz kaldığını, bu oranın 2023 yılında %72 olduğunu belirtti.

BITKOM’un anketine göre, siber saldırıların Alman şirketlerine toplam zararı son 12 ayda bir önceki yıla göre %29 artarak 266,6 milyar euroya ulaştı. Siber saldırıya uğrayan şirketlerin %70’i bu saldırıları organize suçlarla ilişkilendirirken, şirketlerin %45’i en az bir saldırının Çin merkezli olduğunu bildirmiştir. Almanya’ya yapılan siber saldırılarda Rusya ise %39 ile ikinci sırada yer almaktadır.

Her üç şirketten yaklaşık ikisinin, varlıklarının siber saldırıların tehdidi altında olduğunu düşündüğü bu anket, siber güvenlik konusunun ne kadar önemli hale geldiğini gözler önüne seriyor. Ayrıca, giderek karmaşıklaşan tedarik zincirleri internet korsanları için yeni bir geçit oluştururken, Alman şirketlerinin yalnızca %37’sinin tedarik zincirindeki güvenlik olaylarına müdahale etmek için bir acil durum planı bulunduğu dikkat çekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Koronavirüs Sonrası Siber Saldırıların Artışı ve Alman Ekonomisine Etkileri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin