Kömürleşmiş etlerin kanserojen etkisi artıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurban Bayramında, kesilecek hayvanların veteriner kontrolünden geçmiş olması oldukça önemlidir. Kontrolden geçmeyen hayvanlarda şarbon dahil olmak üzere, tüberküloz, tenya gibi hastalıklar bulunabilir. Bu hastalıklar insanlara geçebilir.

Kurban eti kesildikten sonra hemen evde taze olarak tüketilmemelidir. Dinlendirmediğimiz etleri tüketirsek, insanlarda karın ağrısı, şişkinlik ve hazımsızlık gibi problemler ortaya çıkabilir. Bu nedenle 24 saat kadar beklenmelidir.

24 saat beklemek kişilere çok geliyorsa; sabah kesilen etleri, en azında akşama kadar bekletip, küçük bir parça tüketmek, minik parçalara ayırmak ya da kıyma olarak tüketmek bir parça daha rahatlatabilir.

Et yumurtadan sonra en iyi protein kaynağıdır. Aynı zamanda demir, magnezyum, çinko, fosfor, B1, B6, B12 ve A vitamini açısından da son derece zengindir. Hayvan etlerinde bulunmayan tek vitamin C vitaminidir. Etlerde C vitamini olmadığı için yanında mutlaka sebze yemeği ve bol renkli bir salata tüketilmelidir.

Kurban etlerini çok yağlı bir şekilde tüketmememiz gerekmektedir. Bunun dışında pişirme teknikleri de oldukça önemlidir.

Etler sıfır yağlı sanılsa bile görülmeyen yüzde 20’lik bir yağ oranı var. Eğer eti ekstradan kızartıyorsak ya da içine biraz daha yağ ekliyorsak o zaman doymuş yağ oranını biraz daha artırıyoruz demektir. Bu nedenle içerisindeki yağ oranını artırmamak için etler haşlanabilir, yağsız ızgara yapılabilir ya da fırında pişirilebilir.

Mangalda fazla pişen kömürleşmiş etlerde kanserojen etkisi artmış oluyor. Çok iyi pişmediğinde ise bir takım hastalıklar bize bulaşabiliyor.

Bayram boyunca hem öğle yemeğinde, hem de akşam yemeğinde et tüketmek yerine en azından bir öğünde et grubu tüketip, akşam yemeğinde ya kuru baklagil ya da sebze yemeği tüketebilirsiniz. Gün içerisinde eti çok tükettiyseniz akşam yemeğini bir kase yoğurt ve salatayla geçiştirebilirsiniz.

Kurban bayramında tatlıya çok dikkat etmek gereklidir. Kurban bayramında çok yoğun bir şekilde et tüketimi olacağı ve çok fazla kalori alınacağı için en azından tatlı grubu taze meyvelerle ya da sade dondurmayla tamamlanabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kömürleşmiş etlerin kanserojen etkisi artıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin