1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Kök İşareti Nasıl Yapılır? Bilgisayar Klavyesi İle (√) Kök İşareti Yapımı

Kök İşareti Nasıl Yapılır? Bilgisayar Klavyesi İle (√) Kök İşareti Yapımı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bazı işaretler klavye üzerinde bulunmayabilir. Karekök işreti de klavye üzerinde bulunmadığı için genellikle kopyalama yöntemi ile yapılmaktadır. Fakat klavyeden karekök işaretini yapmak mümkündür.

Karekök İşareti Nasıl Yapılır?

Klavyeler bilgisayarların en önemli parçalarından birisidir. Klavye üzerinde bulunmayan işaretlerden birisi de karekök işaretidir. Karekök işaretinin klavye üzerinde bulunmamasından dolayı nasıl yapılacağı merak konusu olmaktadır.

Karekök işareti yapmanın iki yolu bulunmaktadır. Bunlardan biri kopyalama ve yapıştır yoludur. İnternetin arama motoru yerine karekök işareti yazılarak karekök işaretine ulaşılabilir. Ulaşılan karekök işretini seçip Ctrl+C tuşlarına birlikte basılmalı ve daha sonra işareti yazacağınız sayfaya CTRL+V tuşlarına birlikte basılmalıdır.

Bilgisayar üzerinden karekök işareti yapmanın bir başka yöntemi daha bulunmaktadır. Bunun için Windows 8, 8.1 ve 10 kullanan kullanıcılar arama bölümüne karakter eşlem yazmaları gerekir. Eğer işletim sistemi farklı ise ilk olarak başlat, daha sonra programlar, donatılar, sistem araçları ve karakter eşlem sekmesi tıklanmalıdır.

Bu işlemlerin ardından ekranda Unicoe’a git kutusu bulunmaktadır. Bu kutuya 221A yazılıp seç ve kopyala sekmesi tıklanmalıdır. Bu işlem sonunca Ctrl+V tuşuna beraber basılmalıdır. Bu şekilde karekök işareti elde edilebilir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kök İşareti Nasıl Yapılır? Bilgisayar Klavyesi İle (√) Kök İşareti Yapımı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin