1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Kök Hücre Araştırmalarında Çığır Açan Gelişme

Kök Hücre Araştırmalarında Çığır Açan Gelişme

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haber Merkezi – Tıp dünyasında heyecan verici bir gelişme yaşandı. Bilim insanları, laboratuvar ortamında ürettikleri kök hücreleri başarıyla farelere enjekte etmeyi başardılar. Bu önemli adım, birçok hastalığın tedavisinde yeni ufuklar açabilecek büyük bir potansiyele sahip.

Çalışma, Avustralya’daki Murdoch Çocuk Hastalıkları Araştırma Enstitüsü’nde gerçekleştirildi. Laboratuvar ortamında üretilen kök hücrelerin enjekte edildiği farelerin %25 ile %50’sinde kök hücrelerde çok aşamalı kemik iliği oluşumu gözlemlendi. Bu durum, kök hücre tedavilerinin geleceği açısından umut verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

İnsanlar İçin Henüz Erken

Araştırmacılar, laboratuvar ortamında üretilen kök hücrelerin farelere başarılı bir şekilde enjekte edilmesine rağmen, insan üzerinde klinik deneyler yapılması için henüz erken olduğunu vurguluyor. Ancak, bu çalışmaların ilerleyişi, tıpta devrim niteliğinde değişiklikler yaratma potansiyeline sahip.

Kök Hücre Araştırmalarında Çığır Açan Gelişme

Ayrıca, hastalardan alınan örneklerle oluşturulan kök hücrelerin, hücre bağışı yapan ve alan arasındaki uyumsuzluk riskini ortadan kaldırabileceği ifade ediliyor. Bu şekilde üretilen kök hücrelerin, kemik iliği yetmezliği sendromları gibi kan hastalıklarının genetik nedenlerini düzelterek hastaları tedavi etme imkanı sunabileceği bildiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kök Hücre Araştırmalarında Çığır Açan Gelişme
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin