1. Haberler
  2. Spor
  3. Kocaeli’de Marmara Depremi Anma Etkinliği

Kocaeli’de Marmara Depremi Anma Etkinliği

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

17 Ağustos 1999 tarihinde, merkez üssü Gölcük olan Marmara Depremi, Kocaeli’de büyük bir yıkıma neden olmuştu. Bu acı olayın 25. yıl dönümünde, Kocaelispor, anma ve farkındalık etkinliği düzenleyerek o günleri hatırladı. Etkinlikte, depremin hemen sonrasında ligden çekilme hakkı tanınmasına rağmen, sahaya çıkarak Kocaelililerin psikolojik toparlanmalarına yardımcı olan Kocaelispor futbolcuları, teknik ekip, yöneticiler ve kulüp başkanı bir araya geldi.

Kocaeli'de Marmara Depremi Anma Etkinliği

FUTBOLCULAR, GÖSTERİ MAÇI YAPTI

Etkinliğe, o dönemin futbolcuları Metin Mert, Mirkoviç, Mert Korkmaz, Kaan Dobra, Cem Sinan Vergül, Toprak Kırtoğlu, Tarık Daşgün, Engin Öztonga, Özden Öngün, Orhan Ak, Cihan Haspolatlı, Ali Mumcu, Murat Çolak, Bülent Bilgen, Evren Turhan, Soner Boz, Nuri Çolak, Murat Çolak, Ergin Altay ve Murat Şahin katıldı. Teknik ekipten Güvenç Kurtar, Erhan Altın ve Orhan Şerit de etkinlikte yer aldı. Kulüp başkanı Sefa Sirmen ve yönetim kurulu üyeleri de bu anlamlı günde buluştu. Süper Lig’in eski hakemlerinden Nihat Samuk’un yönettiği 17 dakika 8 saniyelik gösteri maçı, katılımcıları yıllar öncesine götürerek duygusal anlar yaşattı.

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDEYİZ”

Etkinliğin ardından anı defterini dolduran futbolcular ve teknik direktör, duygu dolu anlarını İHA muhabirine aktardı. O dönem Kocaelispor’un teknik direktörü olan Güvenç Kurtar, şunları söyledi: “Çok duygulandım. O günleri andık. Tekrar aklımıza hatıralarımız geldi. Çok üzüldüm. O günleri biz nasıl atlatmışız, ona da hayret ediyorum. Bütün futbolcularımızı ve Sefa Başkan’ı kutluyorum. O durumda o lige biz nasıl girdik! İnanılmaz bir şey yapmışız. Çünkü sahamız yok, oynayamıyoruz. Herkes çadırlarda. Ben ailemle birlikte kulübelerde kalıyoruz. Futbolcuları kampa aldık, aileleri orada. Ben korkuyordum, onlar nasıl korkmasın! Eşlerine, ailelerine çok saygı duyuyorum. Çok kötü günler geçirdik. Allah bir daha göstermesin. Çok güzel bir anma günü oldu. Birlik ve beraberlik içindeyiz. İnşallah Ertuğrul Hoca ile birlikte Kocaelispor eski günlerine dönecektir.”

Kocaeli'de Marmara Depremi Anma Etkinliği

“ÇOK FEDAKARLIKLAR YAPTIK”

Deprem dönemi oyuncularından Cem Sinan Vergül, şu şekilde konuştu: “Bizim için hem duygusal hem de mutluluk verici hisler oluşturdu. Öncesinde düzenlenen yemek organizasyonunda bir araya geldik. Orada izlediğimiz slayt gerçekten bizi hem çok gerilere götürdü, hem duygusal durumlara soktu. Bu sıkıntıları yaşamışsak, üzerinden 25 yıl geçmiş ama hala dün gibi hatırladığımız bir travma. Deprem bilincini canlı tutmak adına bu organizasyonlar çok önemli. O sene, ne olursa olsun lige katılacağız kararı alındı. O yıl parlamış alt yapı çocukları olarak, şehrin çocukları olarak, kendimizi göstermek ve taraftarımızı mutlu etmek adına büyük sorumluluklar üstlendik. Çok fedakarlıklar yaptık ve bunların üstesinden geldiğimizi düşünüyorum. İnsanlarımızı o travmadan, üzüntüden biraz olsun uzaklaştırdık. 25 yıl sonra bu etkinliği düzenliyoruz. Düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Yad etmek, anmak çok güzel. Bu organizasyon bizi canlı tutuyor, bir arada tutuyor. Devamının gelmesi dileğimle.”

Kocaeli'de Marmara Depremi Anma Etkinliği

“O GÜNÜN TRAVMASINI HALA ATLATMIŞ DEĞİLİZ”

Tarık Daşgün ise şöyle ifade etti: “Çok karışık duygular yaşadım. Mutluluk ve hüzün bir arada. O günün travmasını hala atlatmış değiliz, 25 yıl geçmesine rağmen. Ancak oradaki dayanışma ve yardımlaşma ruhu, milli ve Türklük duygularımızı pekiştirdi. Maalesef kayıplarımız çok fazla. O gün kaybettiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kalıp da sıkıntı yaşayanlara sabır diliyorum. Rabbimden bu tür afetlerin bir daha olmamasını diliyorum. Maalesef dünyamızda bu tür şeyler yaşanabiliyor. Bugün gösterdiğimiz duyarlılık da önemli. Depremler öldürmüyor, bina öldürüyor. Halkımızdan isteğim; yarın veya bu dakika olacakmış gibi hazırlıklı olmaları ve zararları önceden kontrol etmeleri gerekiyor. Katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Özellikle Kocaelispor yönetimine ve başkanına özel teşekkürlerimi sunuyor, onlara ligde başarılar diliyorum.”

Kocaeli'de Marmara Depremi Anma Etkinliği

“O PSİKOLOJİ BENDE YILLARCA SÜRDÜ”

Evren Turhan, bu organizasyonun önemine değinerek, “Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Çok acı, zor bir gün. Burada yaşadım olayı. 25 yıl geçti, arkadaşlarımla arada sırada görüşüyoruz ama bugün bu organizasyon bizim için çok iyi oldu. Kocaeli’nin kalbimde yeri ayrıdır. Burada çok güzel arkadaşlıklarım, dostluklarım oldu. Depremde Kocaelispor para kazansın diye Siirt’e gittim. Daha alt lige. Takım zor durumdaydı. Rica ettiler, bunu yapmam lazımdı. Başkanlarımızı ve halkımızı gördüm. İnşallah Kocaelispor Süper Lig’e çıkar. Bunu hak ediyor. Yıllardır medyadayım. Kocaeli’yi destekleyeceğim. Deprem olayı psikolojileri bozuyor. Çok dostlarımı kaybettim. O yılları yaşayanlar bilir. Şehir ne hale geldi, neler oldu burada kalanlar yaşadı. Allah bir daha kimsenin başına vermesin. O psikoloji bende yıllarca sürdü. İnşallah bir daha böyle şeyler yaşamayız.”

Kocaeli'de Marmara Depremi Anma Etkinliği

“BU TARZ FELAKET İNSANLARI YAKLAŞTIRIYOR”

Kaan Dobra, “Depremi unuttuk gibi. 25 sene sonra aynı günkü gibi hissettik. Eski arkadaşlarla o depremi hatırlatmak, hep beraber olmak bence çok güzel bir olay. Büyük bir felaket yaşadık. Umarım bir daha olmaz. Bu tarz felaketler bazen insanları yaklaştırıyor. Bizim için süper bir olay. İyi ki böyle bir organizasyon oldu. Herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kocaeli'de Marmara Depremi Anma Etkinliği

“AKLIMA GELDİKÇE TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLUR”

Orhan Ak ise, “Kocaeli depremi, Düzce depremi ve yakın zamanda yaşanan Hatay depremi. Deprem ülkesiyiz, bu bir gerçek. Her geçişimizde ve her gün hatırlamamız gereken bir şey. Bu tür birliktelikler daha farklı hissediliyor. İlk zamanlarda çok acılı bir süreç yaşadık. Ancak direnişle beraber Kocaeli’de daha güzel günlerimiz oldu. 25 yıl önce federasyon bize o süreçte ligden çekilebileceğimizi söylemişti. Ama Sefa Başkan, şehrin motivasyonu için sporun ve sanatın devam etmesi gerektiğini belirtmişti. Her stada gelişimizde, aylarca tesislerimizde antrenman yapamadık. Her aklıma geldiğinde tüylerim diken diken olur. Kocaelispor, bugünlere gelerek ciddi anlamda başarı elde etmiştir. İnşallah Kocaelispor daha iyi yerlere çıkar. Avrupa’da oynayabilecek kapasitesi var ve daha bilinçli bir toplumumuz var.” diye ekledi.

Kocaeli'de Marmara Depremi Anma Etkinliği

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Kocaeli'de Marmara Depremi Anma Etkinliği

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kocaeli’de Marmara Depremi Anma Etkinliği
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin