1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kızkalesi: Mersin’in Gurbetçilerle Canlanan Turizmi

Kızkalesi: Mersin’in Gurbetçilerle Canlanan Turizmi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kızkalesi: Mersin’in Cenneti

Kızkalesi: Mersin'in Cenneti

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Kızkalesi, muhteşem kumlu plajı ve ekonomik otelleri ile tatil sezonunda birçok turisti kendine çekiyor. Özellikle gurbetçiler, bu güzel tatil beldesini tercih ederek bölge turizmine önemli katkılarda bulunuyor. Kızkalesi, aynı zamanda çevresinde bulunan antik kentler ve ören yerleri ile ziyaretçilerine farklı gezme alternatifleri sunuyor.

Kızkalesi: Mersin'in Gurbetçilerle Canlanan Turizmi

Gurbetçiler Turizmi Canlandırıyor

Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, yurt dışında yaşayan vatandaşların tatil için bölgeye gelmesinin turizmde büyük bir hareketlilik yarattığını belirtiyor. Özellikle yaz aylarının ortalarına gelindiğinde, Kızkalesi’nde yoğun bir turist akını yaşanıyor.

Önemli Ülkeler: İngiltere ve Fransa

Bu yıl özellikle İngiltere ve Fransa’da yaşayan gurbetçilerin Kızkalesi’ni tercih ettiğini ifade eden Öztop, şunları söyledi:

  • “Gurbetçilerin temmuzun ikinci haftasından itibaren bölgeye gelmesiyle birlikte ciddi bir hareketlilik yaşanıyor. Bu durum, bölgedeki turizm işletmecilerinin de yüzlerini güldürüyor.”
  • “Gurbetçiler sayesinde turistik tesislerdeki doluluk oranı %70’e kadar ulaştı. Eylül ayı için de rezervasyonlar yapılmaya başlandı. Kızkalesi’ndeki doluluk oranı, eylülde %50 ile %70 arasında değişiyor.”

Eylülde Tatil Fırsatları

Öztop, eylül ayının da turizmciler açısından son derece önemli olduğunu vurgulayarak, “Dinginliği ve sessizliği tercih eden bir müşteri kitlesi var. İşletmeciler olarak eylül ayına hazırız. En güzel tatil eylülde yapılır ve tüm tatilcileri Kızkalesi’ne bekliyoruz.” dedi.

Denizin Güzelliği

Kızkalesi’ne tatil için gelen İsmet Özdemir, burayı özellikle denizinin güzelliği nedeniyle tercih ettiğini belirtti. Özdemir, “Hava sıcaklığı 36 derece, deniz suyu sıcaklığı ise 32 derece. Kızkalesi, tatil için ideal yerlerin başında geliyor.” şeklinde konuştu.

Kızkalesi: Mersin'in Gurbetçilerle Canlanan Turizmi

Herkesi Kızkalesi’ne Bekliyoruz

Ailesiyle birlikte bir haftalık tatil için Rusya’dan Kızkalesi’ne gelen Svetlana Nizhnik, buraya gelmeden önce internet üzerinden araştırmalar yaptığını belirtti. Nizhnik, “Ailemle birlikte geldim ve burayı çok beğendik, herkesi buraya bekliyorum.” ifadeleriyle düşüncelerini paylaştı.

Kızkalesi: Mersin'in Gurbetçilerle Canlanan Turizmi

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Kızkalesi: Mersin'in Gurbetçilerle Canlanan Turizmi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kızkalesi: Mersin’in Gurbetçilerle Canlanan Turizmi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin