Kızına ‘Atlarsan atla’ diyen babaya 8 yıl 4 ay hapis! Gerekçe açıklandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Damla GÜLER – milliyet.com.tr / Sultangazi’de 8 Ocak 2022 tarihinde meydana gelen olayda iddiaya göre 15 yaşındaki A.Ş. babası Hacı Ş. tarafından darp edildi. Gördüğü şiddetten kaçan A.Ş balkona kaçtı. Kızını balkonda gören baba Hacı Ş., “Atlarsan atla işimi kolaylaştırırsın” deyince A.Ş kendini 4’üncü katta bulunan balkondan aşağı bıraktı.

Ağır yaralanan A.Ş hastaneye kaldırılırken, baba Hacı Ş. tutuklandı. Hakkında, “cebir ve şiddet altında intihara yönlendirerek kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan dava açılan baba Hacı Ş., aynı suçtan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ANNE VE ÇOCUKLAR MAHKEMEDE İFADE DEĞİŞTİRDİLER

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararın gerekçesi önceki günlerde açıklandı. Açıklanan gerekçede 15 yaşındaki A.Ş, hastanede alınan ilk ifadesinde babasının kendisini darp ettiğini, boğazını sıktığını ve kaçarak mutfak balkonuna çıktığını anlattığı belirtildi. Balkona çıktığında babasının kendisine, “Atlarsan atla, işimi kolaylaştırırsın” dediğini anlatan A.Ş kendisini boşluğa bıraktığını söyledi. Ancak yargılamada ifade değiştiren A.Ş, babasının kendisini darp etmediğini, olay anında babasının uyuduğunu ve düştüğü anı hatırlamadığını söyledi. Aynı zamanda A.Ş’nin annesi ve kardeşi de mahkemede verdiği ifadede darp olmadığını söyledi.

MAHKEME DEĞİŞEN İFADELERİ DİKKATE ALMADI

Ancak mahkeme kararında değiştirilen ifadeleri dikkate almadı. Açıklanan gerekçeli kararda mağdur A.Ş’nin babası olan sanığı suçtan kurtarmaya yönelik şekilde ifade değiştirdiği anlatıldı. A.Ş’nin ifadesini değiştirdiği sırada ve duruşmalarda hazır bulunan psikoloğun görüşlerine de karar da yer verildi. Kararda yer alan psikolog görüşünde, “Mağdur çocuğun aile ve çevresi tarafından baskı veya tehdide maruz kalabildiği düşünülmekte ve çocuğun iletişime ve işbirliğine kapalı olduğu gözlenmiştir. Mağdur A.Ş’nin ön görüşme ve duruşma sırasında gergin olduğu gözlemlenmiştir. Yargılanan kişinin çocuğun bakımından sorumlu, evin geçimini sağlayan ve birlikte yaşadığı ebeveyni olması durumunda aile dinamikleri nedeniyle sanığı kurtarmaya yönelik olarak beyanlar değiştirilebilmektedir” denildi.

“ÖLÜRSE ÖLSÜN KAYITSIZLIĞI”

Alınan uzman raporunu da dikkate alan mahkeme verdiği kararda baba Hacı Ş.’nin kızının atlamasına sebep olan eyleminin, “darp” olduğuna karar verdi. Hacı Ş.’nin kızını darp edip tekme atarak boğazını sıktığı anlatılan gerekçeli kararda, “Dosya kapsamındaki delillere göre sanığın doğrudan öldürme kastı ile değil mağdura tekme atıp boğazını sıkması sonucu mağdurun bu zor durumda balkondan atlaması sırasında sanığın kastının, ‘ölürse ölsün’ şeklinde tezahür eden bir kayıtsızlık hali olduğu bu itibarla sanığın olası kasıtla hareket ettiği sonucuna varılmıştır” denildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kızına ‘Atlarsan atla’ diyen babaya 8 yıl 4 ay hapis! Gerekçe açıklandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin