1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Kırmızı et yedikten sonra kürdan ile dişleri temizlemek doğru mu?

Kırmızı et yedikten sonra kürdan ile dişleri temizlemek doğru mu?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diş aralarında kalan yemek parçalarını temizlemek için doğru olan fırçalamak ve diş ipi kullanmaktır. Dt. Kökdemir, kürdanın diş arası temizleyici olarak kabul edilmediğini ve bu nedenle diş temizliği için tavsiye edilmediğini açıkladı.

Dt.Kökdemir, “Kürdan kullanmak dişlerinizin arasına sıkışmış bir şeyi çıkarmak için ideal bir yol değildir. “Kürdanlar diş etlerini ittirerek kalıcı çekilmeye sebep olabilirler. “Bu durum diş eti hastalığına ve diğer diş problemlerine yol açabilir” dedi.

Koruyucu diş hekimliği bireylerin sağlıklı bir ağıza sahip olmalarına yardımcı olur. Düzenli diş hekimi kontrollerinin tedavi ihtiyacını soruna dönüşmeden önce belirlemede yardımcı olduğunu görülmektedir.

Dişlerinizin arasına sürekli özellikle aynı yere yiyecek sıkışması oluyorsa bunun sebebi o bölgede bir çürük başlangıcı veya diş sıkmaya bağlı dişler arası aralanma olabilir. Bu sorunların en kısa zamanda giderilmesi kürdan ihtiyacınızı da azaltacaktır.

Dt. Kökdemir, her 6 ayda bir düzenli diş hekimi kontrollerine gidilmesi ve gerekli müdahalelerin erken safhada yapılmasının önemini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kırmızı et yedikten sonra kürdan ile dişleri temizlemek doğru mu?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin