1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kira Sorunları ve Sahte Tahliye Taahhütnameleri Tartışmaları

Kira Sorunları ve Sahte Tahliye Taahhütnameleri Tartışmaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kira Sorunları ve Tahliye Taahhütnameleri Üzerine Tartışmalar

Kira Sorunları ve Tahliye Taahhütnameleri Üzerine Tartışmalar

Yüksek kiralar, ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları rekor seviyelere çıkardı. Son zamanlarda, sahte imzalı tahliye taahhütnameleri ile ilgili tartışmalar giderek artış göstermekte. Bazı mülk sahipleri, kiracıların imzalarını taklit ederek tahliye taahhütnamesi uygulamasını kötüye kullanmakta ve haksız tahliye girişimlerinde bulunmaktalar.

Tatil Dönemlerinde Sahte Belge İle Tahliye Tuzağı

Ekonomi Gazetesi’nde yayımlanan bir habere göre, özellikle yaz tatili gibi kiracıların uzun süre evde bulunmadığı dönemlerde, ev sahipleri sahte belgelerle tahliye süreçlerini hızlandırmayı amaçlamaktadırlar.

İtiraz Süresi: 7 Gün

Uzmanlar, ev sahiplerinin icra takibi ve peşin ödeme emri göndermesi durumunda, kiracıların bu duruma karşı 7 gün içinde itiraz etmeleri gerektiğini vurguluyor. Aksi halde, alacaklar ve tahliye işlemleri hukuken kesinleşmiş olacak.

E-Devlet Üzerinden Sürekli Kontrol

Bu nedenle, kiracıların E-Devlet üzerinden gerçekleştirdikleri işlemleri sık sık kontrol etmeleri ve herhangi bir sahte tahliye taahhütnamesine “Bu imza bana ait değil” şeklinde itirazda bulunmaları önemle tavsiye edilmektedir.

Evrakta Sahtecilik Cezası

Sahte imza kullanmanın evrakta sahtecilik suçu teşkil ettiğini belirten uzmanlar, bu tür hileli yollara başvuran ev sahiplerinin 5 yıla kadar hapis cezası ve tazminat gibi ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceğine dikkat çekiyorlar.

Geçen Yıl Tahliye Davalarında Artış

2023 yılında açılan tahliye davalarının sayısı 90 bini aşarken, kiracıların icra yoluyla tahliyesine yönelik açılan dava sayısı ise 30 bin 39 olarak kaydedilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kira Sorunları ve Sahte Tahliye Taahhütnameleri Tartışmaları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin