1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kira Bedellerinde Yeni Dönem

Kira Bedellerinde Yeni Dönem

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DHA: Kira Bedellerinde Yeni Dönem

DHA: Kira Bedellerinde Yeni Dönem

DHA’nın haberine göre, son 2 yıldır kira kontratı yenileme dönemlerinde yüzde 25 zam sınırı uygulanırken, bu sınır 1 Temmuz itibarıyla sona erdi.

Temmuz ayında açıklanan kira artış oranının yüzde 65 civarında olduğunu belirten İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, kira bedellerinin hızla yükseldiğine dikkat çekti. Akgün, “İki yıl çabuk bitti” diyerek, kiracılar ile ev sahipleri arasındaki anlaşmazlıkların arttığını belirtti.

Akgün, yeni dönemde 3 artı 1 evin kirasının ortalama 20 bin lira olması gerektiğini ancak enflasyon artışıyla bu rakamın çok yükseldiğini ifade etti. Örneğin, 15 bin lira kira ödeyen bir kiracının yeni kira bedelinin 23-24 bin liraya kadar çıktığını belirtti.

Ev sahiplerinin kira bedellerini belirlediğine dikkat çeken Akgün, sektördeki dengesizliklerin kiracılar için zorlu bir sürece neden olduğunu vurguladı. Kiracıların tahliye edildiğine ve kiralık dairelerin azaldığına da dikkat çekti.

Kiracıları ararken mülk sahiplerinin çok seçici davrandığını söyleyen Akgün, banka kredisi alabilen ancak ev kiralayamayan insanların sayısının arttığını belirtti. Kiracılara getirilen kriterlerin giderek arttığını ve kiracıların zor durumda kaldığını ifade etti.

Kira Bedellerinde Yeni Dönem

Akgün, kira sektöründe yaşanan bu değişimlerin kiracılar ve ev sahipleri arasında gerilime neden olduğunu ve çözüm bulunması gerektiğini dile getirdi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kira Bedellerinde Yeni Dönem
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin