1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kastamonu’daki Sel Felaketi ve Yeniden İnşa Süreci

Kastamonu’daki Sel Felaketi ve Yeniden İnşa Süreci

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2021 yılında Türkiye, cumhuriyet tarihinin en büyük doğal afetlerinden birine tanıklık etti. Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketi, Ezine Çayı’nın taşması sonucu büyük bir yıkıma yol açtı. Bu felakette 65 insan hayatını kaybederken, 7 kişi de kayboldu. Selin ardından, bölgedeki yaşamın normale dönebilmesi için hızlı bir şekilde harekete geçildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, felaketin hemen ardından bölgeden ayrılmadı. Bakan Kurum, yaşanan acı olayın ardından vatandaşlara verdiği sözleri büyük bir özveriyle yerine getirdi. Bozkurt Yeniden İnşa Edildi

Felaketin izlerini silmek ve bölge halkının yaralarını sarmak amacıyla yürütülen çalışmalar, Bakan Kurum’un bizzat yerinde takip etmesiyle hız kazandı. Bakan, felaketin ardından yaptığı açıklamada, “1 Yılda Ayağa Kaldırdık” ifadesini kullandı.

Sosyal medya üzerinden bir paylaşımda bulunan Bakan Kurum, “Bu büyük bir felaketti. Bütün ilçe derin bir tahribat yaşadı. O gün Bozkurtlu hemşerilerimize bir söz vermiştik: ‘Sizi yalnız bırakmayacağız, bize güvenin’ demiştik. Sözümüzü tuttuk. Bozkurt’u 1 yılda ayağa kaldırdık. Evleri, dükkanları, caddeleri yeniden inşa ettik. Allah milletimize bu tür felaketleri bir daha yaşatmasın.”

Hızla yapılan çalışmalar sonucunda Bozkurt, hem fiziksel hem de sosyal açıdan yeniden canlandırıldı. Yerel halkın ihtiyaçları doğrultusunda, yeni konutlar inşa edildi, iş yerleri açıldı ve yaşam alanları düzenlendi. Bu süreçte, bölgede dayanışma ve yardımlaşma duygusu daha da güçlendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kastamonu’daki Sel Felaketi ve Yeniden İnşa Süreci
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin