1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kariye Camii’nde Yeni Ziyaret Düzenlemeleri ve Ücretli Giriş Uygulaması

Kariye Camii’nde Yeni Ziyaret Düzenlemeleri ve Ücretli Giriş Uygulaması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kariye Camii’nde Ziyaret Düzenlemeleri

Kariye Camii'nde Ziyaret Düzenlemeleri

İstanbul’da İHA Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetinde bulunan Kariye Camii, 21 Ağustos 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile cami statüsüne dönüştürülmüştür. Tarihi cami, 6 Mayıs 2021 tarihinde ibadete açıldı ve bu açılışla birlikte 79 yıl aradan sonra ilk kez ezan okunmuştur. 19 Ağustos 2021 itibarıyla ise ziyaretçi yönetim planına geçilmiştir.

Ücretli Ziyaret Başladı

Kariye Camii’nde yapılan düzenlemelerle birlikte, ziyaret ve ibadet için yeni bir sistem uygulanmaya başlanmıştır. Artık cami, turistik ziyaretler için ücretli olarak açılmaktadır. Ziyaretler, Cuma günü dışındaki haftanın 6 günü, sabah 09.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

Cuma Günleri Kapalı Olacak

Cuma günleri, tarihi cami tamamen ziyarete kapalı olacaktır. Ziyaretçiler, türbe kapısından giriş yapabilecek ve caminin kapasitesi 100 kişiye ulaştığında, yeni ziyaretçi alımı durdurulacaktır.

20 Euro Ücret Ödenecek

Tüm Türk ziyaretçiler, ibadet alanına ana kapıdan ücretsiz bir şekilde giriş yapabilecekler. Ancak, namaz vakitleri dışında tarihi camiyi ziyaret etmek isteyen yabancı turistlerin 20 euro bilet ücreti ödemeleri gerekecektir.

Vakit Namazlarından 15 Dakika Önce Ziyaretçi Alımı Kapanacak

Ayrıca, Kariye Camii’nde vakit namazlarından 15 dakika önce ziyaretçi alımı durdurulacaktır. Yabancı uyruklu Müslümanlar dahil olmak üzere, tarihi cami namaz vakti boyunca Müslümanlara açık kalacaktır. Ziyaretçi kabulünün durdurulması ile birlikte, pareklezyon ve dış narteks erişimi bariyerler ile kapatılacaktır. Cami, Cuma günleri tüm Müslümanların ibadetine açık olmaya devam edecektir.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kariye Camii’nde Yeni Ziyaret Düzenlemeleri ve Ücretli Giriş Uygulaması
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin