1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Kardeşler arası ideal yaş farkı nedir?

Kardeşler arası ideal yaş farkı nedir?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kısa aralıklarla çocuk sahibi olmak daha annenin kendisini toparlamaya fırsatı olmadan ruhen ve bedenen daha çok yorulmasına neden oluyor. Ayrıca yeni çocuğa hem ebeveynlerin hem de ilk çocuklarının hazır olması önemlidir.

Peki kardeşler arası ideal yaş farkı nedir? Pedagojide kardeşler arasında en ideal yaş farkı 4’tür.

Çünkü 2 yaşına kadar bir bebek anneye bağımlıdır. Bebek; sürekli emmek ister, altını pisletir, kucak ister yani anne memeden kesene kadar gecesini gündüzüne katar, uykusuz kalır ve yorgun düşer. Kardeş için uygun zaman değildir.

2 ile 4 yaş arasında ise çocuğun en hareketlendiği, durdurak bilmediği ve hep ben ben dediği yaş aralığıdır. Anne çocuğun peşinden koşmaktan kendine bile vakit ayırmakta zorlanır. Kardeş için “pek” uygun zaman değildir.

4 yaş ise artık çocuğun güvenli bağlanma sürecini ve özgüven oluşumunu tamamladığı yaştır. Çocuk bu yaş itibariyle ebeveynin odasından ayrılabilir, kreşe başlayabilir ve kendine arkadaş ihtiyacı duyar. Yani, kardeş için “en ideal” zamandır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kardeşler arası ideal yaş farkı nedir?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin