1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kara Para Aklama ve Vergi Kaçırma Davası – Yeni Ayrıntılar

Kara Para Aklama ve Vergi Kaçırma Davası – Yeni Ayrıntılar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından tutuklanan Dilan – Engin Polat çiftiyle ilgili gündeme gelen yeni detaylar dikkat çekiyor. Çift hakkında hazırlanan 77 sayfalık iddianamede katı sabun detayı ön plana çıkıyor.

İddianamede Balıkesir’de yaşayan E.Ö. isimli kişinin 2 ayda 1866 siparişle toplamda 16 bin 560 adet sabun aldığı ve buna karşılık 1 milyon 194 bin 946 lira ödediği belirtiliyor.

473,4 milyon TL ödeme

İddianameye göre, suç örgütü üyeliği ve delil karartma suçlarından şüpheli olan E.Ö.’nün ticaret meslek bilgisinin “Radyo, TV, Posta Yoluyla veya İnternet Üzerinden Yapılan Perakende Ticaret” olduğu ifade ediliyor. İddianamede, Rise And Shine Kozmetik İthalat İhracat Sanayi Ticaret ve Anonim Şirketi dahil olmak üzere 5 şirkete yapılan satışlar karşılığında 473,4 milyon TL ödeme yapıldığı belirtiliyor.

Kara Para Aklama ve Vergi Kaçırma Davası - Yeni Ayrıntılar

Şirket Adına Sahte Faturalar Düzenlendi

Polat çiftinin mali müşaviri Ahmet Gün ifadesinde Rise And Shine şirketine Engin Polat’ın bilgisi dahilinde sahte faturalar düzenlediğini söyledi. Rise and Shine ürünleri hala satışta.

Sahte Faturalar Üzerinden Ticari İşlemler “Varmış” Gibi Gösterildi

Kara Para Aklama ve Vergi Kaçırma Davası - Yeni Ayrıntılar

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı İstanbul Sektörel 3 Denetim Daire Başkanlığınca hazırlanan rapora göre, şirketlerin sahte fatura tutarının 489 milyon 309 bin 777 lira olduğu belirtiliyor. Bu tutarın 86 milyon 988 bin 913 lirasının KDV tutarına denk geldiği ifade ediliyor.

Şöhret Aparat Olarak Kullanıldı

Kara Para Aklama ve Vergi Kaçırma Davası - Yeni Ayrıntılar

İddianamede, yasa dışı bahisten gelen paranın perdelenmeye çalışıldığı, zenginleşmenin gerçek bir ticaretten kaynaklandığı imajının oluşturulması için birden çok şirketin kurulduğu ve şöhretin aparat olarak kullanıldığı belirtiliyor.

Engin Polat’tan Açıklama

Yaklaşık 9 aydır cezaevinde tutuklu olan Engin Polat, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, eşinin hukuksuzluğa uğradığını ve suçlamaların delilsiz olduğunu savundu. Polat, “Eşim Dilan Polat’ın bu hukuksuzluğa gücü kalmadı. Bütün vebal üzerinize olacaktır” ifadesini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kara Para Aklama ve Vergi Kaçırma Davası – Yeni Ayrıntılar
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin