1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kamu Tasarruf Tedbirlerine Dair Yeni Düzenlemeler

Kamu Tasarruf Tedbirlerine Dair Yeni Düzenlemeler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Resmi Gazete’de yayımlanan kanun, kamu sektöründe tasarruf tedbirlerini içeren önemli düzenlemeleri kapsamaktadır. Bu düzenlemelerin 1 Ocak 2025 tarihinde yürürlüğe girmesi planlanmaktadır.

Kamu Görevlilerine Yeni Maaş Düzenlemesi

Yeni düzenlemelerle beraber, farklı statüdeki kamu görevlileri yalnızca bir görevleri için maaş alacaklardır. Bu maaş, en yüksek devlet memuru maaşı olan 98 bin lirayı geçemeyecek. Ayrıca, bu tedbirlere uymayan kamu görevlileri için maaş kesintisi, işten çıkarma gibi çeşitli idari yaptırımlar uygulanabilecektir.

Kamu kurumlarının ihtiyaç fazlası olan araçlarının satışı gerçekleştirilecek ve bu sayede kaynak tasarrufu sağlanması hedeflenmektedir.

Kamu Tasarruf Tedbirlerine Dair Yeni Düzenlemeler

Ayrıca, sokak ve caddelerin aydınlatma giderlerinde belediye ve il özel idarelerinin genel bütçe vergi gelirleri payından yapılan kesinti oranı, mevcut yüzde 20’den yüzde 30’a çıkarılacaktır.

Hibrit Araçlara Özel Tüketim Vergisi Teşviği

Bu düzenlemeyle birlikte, araç dışından şarj edilebilen ve 70 kilometreden fazla menzil kapasitesine sahip hibrit araçlar için Özel Tüketim Vergisi teşviki sağlanacaktır. Bu uygulama, çevre dostu ulaşım alternatiflerinin teşvik edilmesi amacıyla hayata geçirilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kamu Tasarruf Tedbirlerine Dair Yeni Düzenlemeler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin