Kalp sağlığına zarar veren durumlar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sigara ve alkol tüketimi

Sigara ve alkolün insan vücudu üzerindeki olumsuz etkisi herkes tarafından bilinir. Aklınıza gelecek çoğu hastalığın temel sebepleri arasında yer alan sigara ve alkol tüketimi kalbinize doğrudan zarar vermektedir.

Aşırı yağlı ve tuzlu yemek tüketimi

Aşırı yemenin dışında yağlı ve tuzlu yemek tüketimi de kalp rahatsızlıklarını tetiklemektedir. Yağlı yemek tüketimi kolesterolü arttırdığı gibi kilo alımına da sebep olduğu için karaciğer yağlanması rahatsızlığına yol açar. Bunun dışında gece yemek yemek de kalbiniz için sakıncalıdır.

Uyku düzensizliği

Yetersiz uyku gibi çok uyumak da vücutta rahatsızlıklara neden olmaktadır. Uyku düzensizliği kalbinizi yorduğu için kalp yetmezliği riskini arttırabilir. Bilimsel araştırmalar sonucu 6 ve 8 saat arası uykunun sağlık açısından en ideal süre olduğu belirlenmiştir.

Stres ve sıkıntı

Stres hayatınızın her alanında karşılaşabileceğiniz bir sorun. Farkına varmasanız bile bazen iş hayatınızda ve özel hayatınızda stres yaratabilecek olaylara maruz kalabilirsiniz. Stres ve sıkıntı altındayken kalp atışınızdaki hızlanma ve soluk alıp vermede zorlanmanız kalbinize verdiğiniz zararla doğru orantılıdır. Yoğun stres altındaki insanların belirli aralıklarla kalp uzmanına görünmeleri gerekmektedir.

Sporsuz hayat

Spor, kalp sağlığınız için oldukça önemlidir. Her gün düzenli olarak yapılan sporun kalp krizi riskini azalttığı kanıtlanmıştır. Spor vücudunuzdaki kasları çalıştırdığı gibi kalp kaslarınızı da çalıştırdığından kalbiniz, kan pompalama görevini daha sağlıklı yerine getirir.

Kafein kullanımı

Kafein; özellikle kahve, çikolata ve çayda bulunan, bağımlılık yaratan bir maddedir. Fazla kafein tüketimi kalp ritmini bozacağı gibi çarpıntıya da sebep olmaktadır. Doktorlar özellikle kalp hastalarının gün içinde sınırlı sayıda kahve içmelerini önermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kalp sağlığına zarar veren durumlar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin