1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kahramanmaraş’ta Depremin Ardından Yeni Köy Evleri İnşa Ediliyor

Kahramanmaraş’ta Depremin Ardından Yeni Köy Evleri İnşa Ediliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş’ta Depremin Yaraları Sarılıyor

Kahramanmaraş'ta Depremin Yaraları Sarılıyor

Kahramanmaraş, Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden sonra, bölgedeki yaraların sarılması için yoğun bir çalışma yürütülüyor. Bu kapsamda, depremden etkilenen bölgelerde 69 köyde, 486’sı betonarme ve 692’si hafif çelik olmak üzere toplamda bin 178 köy evi inşa ediliyor.

Köy Evleri Hazır

İnşaatı tamamlanan 100 köy evi, teslimat için hazır hale getirildi. Deprem konutlarının eylül ayında hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Kent genelinde inşa edilen köy evlerinin tamamının 2025 yılı içerisinde hak sahiplerine ulaştırılması hedefleniyor.

Evler 120 ile 150 Metrekare Alana Sahip

Yavuzlu köyünde toplam 78 köy evinin inşaatı devam ediyor. Burada 19 köy konutunun tamamlandığını belirten yetkililer, köy evlerinin 3+1 formatında ve 120 ile 150 metrekare arasında değişen alanlara sahip olduğunu belirtiyor. Ergül, konutlarla ilgili şu bilgileri paylaştı:

  • Evler 500 metrekare kullanım alanına sahiptir.
  • Tüm altyapı ve yollar hazır durumda.
  • Vatandaşlar sadece eşyalarını getirerek evlerinde oturmaya başlayabilecekler.
  • Şu anda 61 köy konutunun teslim aşamasında olduğunu, yıl sonunda 250 konutun tamamlanacağını ifade etti.
  • Toplam 300 konutun ise 2025 yılının başında hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Tüm Konutlarda C-30 Beton ile Nervürlü Çelik Kullanıldı

Teslimat çalışmalarını sürdüren Ergül, köy evlerinin inşaat sürecine dair detaylar verdi: “Köy evlerinde betonarme sistem kullanıldı. Temellerimiz binanın 1,5 metre altında, radye temel sistemi ile inşa edildi. Radye temel oluşturulduktan sonra, 1,5 metre su basman perdesi yapıldı. Bu temelin üzerine betonarme köy konutlarını tamamladık. Tüm konutlarda C-30 beton ile nervürlü çelik kullanıldı. Çatı sistemi ise ahşap oturtma çatı ile membran yalıtım ve kiremit kaplama olarak tasarlandı. Isıtma sistemi, köy konutlarına uygun sobalı bir sistemdir.” Vatandaşların yeni evlerinden memnun olduğunu belirten Ergül, “Çok mutlu bir şekilde oturacaklarını düşünüyoruz. Konutları teslim ettikten sonra çıkabilecek tüm eksiklikler ve sıkıntılar için sahada olacağız ve vatandaşlarımıza yardımcı olacağız. Güle güle otursunlar” diye konuştu.

Evler Çok Muazzam Yapılmış

Depremzede Hanifi Marabi, depremde evinin yıkıldığını belirterek, yeni evi için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Marabi, “Evler çok muazzam yapılmış. En yakın zamanda da evlerde oturmaya başlarsak devletimize dua ederiz. Böyle bir bina görmedik ve bundan başka da göremeyiz. Emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Bir diğer depremzede Abdurrahman Hüviyetli ise 11 ili etkileyen depremin ardından kötü günlerin geride kaldığını ifade etti. Yeni evlere geçmek için gün saydıklarını belirten Hüviyetli, “Devletimiz, Cumhurbaşkanımız sağ olsun. Tam hayal ettiğimiz gibi bir ev. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” diye konuştu.

Kahramanmaraş'ta Depremin Ardından Yeni Köy Evleri İnşa Ediliyor

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kahramanmaraş’ta Depremin Ardından Yeni Köy Evleri İnşa Ediliyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin