1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kahramanmaraş Göksun’da Depremzedelere Yeni Konutlar Teslim Ediliyor

Kahramanmaraş Göksun’da Depremzedelere Yeni Konutlar Teslim Ediliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş Göksun’da Depremzedelere Yeni Konutlar

Kahramanmaraş Göksun'da Depremzedelere Yeni Konutlar

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen büyük depremin ardından evleri yıkılan vatandaşlar için TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) tarafından inşa edilen konutlar tamamlandı. Yapılan ihale ile birlikte, afet sonrası Göksun ilçesinde inşa edilecek kalıcı TOKİ konutları sayısı toplamda 1104 olarak belirlendi. Bu kapsamda, konutların 241’i 6 Şubat 2024 tarihinde, geri kalan 863’ü ise 19 Mart 2024 tarihinde hak sahiplerine teslim edilecektir.

Kahramanmaraş Göksun'da Depremzedelere Yeni Konutlar Teslim Ediliyor

Çevre Düzenlemeleri Devam Ediyor

Deprem konutları bölgesinde, çevre düzenlemeleri çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir. Depremzedeler, yeni evlerine taşınmaya başlamış durumda. Zemin artı 4 kat şeklinde inşa edilen konutlar, 3+1 ve 2+1 oda seçenekleriyle, kayalık ve sağlam zeminler üzerinde yer almaktadır. Ayrıca, Göksun ilçesine bağlı 42 köyde, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ihalesi yapılan köy evlerinin yapımı da tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmiştir. Toplamda 629 köy evi teslim edilmişken, 1746 köy tipi evde ise çalışmalar devam etmekte ve kaba inşaat aşamasında sona gelinmiştir.

“Devletimiz Var Olsun”

Depremzede vatandaşlardan Murat Bal, yaşadığı süreci şöyle ifade etti: “Her şey göz önünde. İçinde bulunduğumuz konutumuzu devletimiz kısa bir süre içinde yapıp bizlere teslim etti. 6-7 ay çadır hayatı yaşadık, devletimiz sağ olsun bize bu imkanı sundu ve şimdi sıcak bir yuvadayız. Çocuklarımızı sıcak bir yuvaya kavuşturduk, devletimiz var olsun.”

Kahramanmaraş Göksun'da Depremzedelere Yeni Konutlar Teslim Ediliyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kahramanmaraş Göksun’da Depremzedelere Yeni Konutlar Teslim Ediliyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin