1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kahramanmaraş Depremleri Sonrası Malatya’da Yeni Konut İnşaatları

Kahramanmaraş Depremleri Sonrası Malatya’da Yeni Konut İnşaatları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş Depremleri ve Sonrası

Kahramanmaraş Depremleri ve Sonrası

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, Türkiye’nin 11 ilinde büyük yıkıma yol açtı. Bu trajik olayda 53 bin 537 vatandaşımız hayatını kaybetti. Malatya’da ise 6 bin 643 bina yıkıldı ve 35 bin 907 bina ağır hasar aldı. Deprem sonrası, depremzedelerin evlerine kavuşabilmesi için ekipler, gece gündüz demeden canla başla çalışmalara devam ediyor.

Kahramanmaraş Depremleri Sonrası Malatya'da Yeni Konut İnşaatları

Bağdat ilçesi Yeşilevler Mahallesi’nde bulunan 11 bloklu 750 daire, 6 Şubat depreminde ağır hasar aldı. Bu bölgede, geçen yıl 1,6 ton patlayıcı kullanılarak yıkılan dairelerin yerine, rezerv alanı ilan edilen alanda 51 blok halinde yeni konutlar inşa ediliyor.

Kahramanmaraş Depremleri Sonrası Malatya'da Yeni Konut İnşaatları

Binaların İnşası Sürüyor

Yıkımın ardından enkaz kaldırma işlemleri tamamlanarak zemin etüt çalışmaları yapıldı. İhale süreçleri tamamlandı ve inşaat çalışmalarına hız verildi. Toplam 11 bin 851 metrekare alanda, 5 kat olarak yatay mimariye uygun bir şekilde inşa edilecek 51 blok, 750 konuttan oluşuyor. Müteahhit firma, bu konutların inşaatını hızla sürdürüyor. Yapımı devam eden konutların, önümüzdeki yıl sonuna kadar hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

Tüm Malatya Yenileniyor

Depremin en çok etkilediği illerden biri olan Malatya’da, inşaat çalışmaları kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Depremin ardından, 70 bin hak sahibi için afet konutu yapımına başlandı ve tamamlanan bazı konutlar depremzedelere teslim edildi. Yapım aşamasında son düzlüğe girilen 8 bin konutun, ağustos ayı sonuna kadar hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor. Ayrıca, ilan edilen 44 rezerv alanda inşaat çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

2025 Yılına Kadar Teslim Edilecek

İnşaat çalışmalarını yerinde inceleyen eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, bu çalışmaların gelecek yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını belirtti. Tüfenkci, deprem öncesinde Yeşilevler bölgesinde yüksek katlı binaların bulunduğunu hatırlatarak, “6 Şubat depremi sonrası yıkılan veya hasar gördüğü için yıkımı gerçekleştirilen binaların bulunduğu kent merkezindeki bölgeler, rezerv alanı ilan edildi. Yüksek katlı binalar ile şehrin simgelerinden olan Yeşilevler bölgesindeki birçok hasarlı yapı, depremin ardından kontrollü bir şekilde yıkıldı.”

Kahramanmaraş Depremleri Sonrası Malatya'da Yeni Konut İnşaatları

“Burada bulunan 15 katlı 11 bloklu binaların da geçen yıl eylül ayında yıkımı gerçekleştirildi. Bu bölgede yatay mimari ile 750 hak sahibi için yeniden evlerin yapımına başlandı. İnşallah gelecek yıl sonuna kadar burada çalışmalar tamamlanacak ve 750 hak sahibi vatandaşımız yeni evlerinde oturmuş olacak”

8 Bin Bina Mevcut

Tüfenkci, kentte 44 rezerv alanı bulunduğunu belirterek, “Amacımız; sadece Yeşilevler bölgesi değil, gelecek yıl sonuna kadar rezerv alanlarımızdaki inşaatları büyük oranda tamamlayarak hak sahiplerine teslim etmektir. Rezerv alanları içerisinde, bağımsız bölümde 8 bin bina mevcut. Bu alanlardaki binaları yıkarak, depreme dayanıklı yeni yapılar inşa ederek hak sahiplerine önümüzdeki yıl sonuna kadar teslim etmeyi hedefliyoruz.”

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kahramanmaraş Depremleri Sonrası Malatya’da Yeni Konut İnşaatları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin