1. Haberler
  2. Spor
  3. Kaan Yarkut, Oregon State Beavers’e Transfer Oldu

Kaan Yarkut, Oregon State Beavers’e Transfer Oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Telekom Basketbol Takımı’ndan genç yetenek Kaan Yarkut, gelecek sezon Amerikan Üniversite Sporları Federasyonu (NCAA) kapsamında mücadele eden Oregon State Beavers’in formasını giyecek. Yapılan resmi açıklamaya göre, 2006 doğumlu olan Kaan, Oregon State Beavers ile birlikte Türkiye’yi ABD’de temsil etme fırsatına sahip olacak.

2022 Yılından Bu Yana Türk Telekom’da Oynuyordu

Bilkent Laboratory International School (BLIS)’da eğitim hayatını sürdüren Kaan Yarkut, eğitimine ABD’nin Oregon eyaletinde bulunan Oregon State Üniversitesi’nde devam ederken, spor kariyerini de eylül ayından itibaren NCAA’de mücadele eden Oregon State Beavers takımında sürdürecek. 2022 yılından beri Türk Telekom Spor Kulübü forması giyen Kaan, Ekim 2023 itibarıyla ilk kez BKT Avrupa Kupası kadrosunda yer alarak büyük bir başarı elde etti.

“Emekleri Geçen Herkese Teşekkürler”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaan, idolü olarak Alperen Şengün’ü gösterirken, hedefinin A Milli Takım’da oynamak olduğunu belirtti. Kaan, duygu ve düşüncelerini şu şekilde aktardı:

  • Böyle bir yola girmek beni gerçekten büyük bir heyecan ve mutlulukla dolduruyor.
  • ABD’de ülkemi en iyi şekilde temsil edip, basketbolu profesyonel seviyede devam ettirmek için çok çalışacağım.
  • Hem eğitim hem de spor hayatıma orada devam etmek, üst düzey oyuncularla rekabete girmek benim için eşsiz bir deneyim olacak.
  • Yıllardır televizyon karşısında izlediğim geleceğin NBA yıldızları ile, özellikle de kendi pozisyonumdaki oyuncularla mücadele etmek, basketboluma büyük katkılar sağlayacak.
  • Daha çok çalışarak, bana rol model olan Alperen Şengün gibi her geçen gün kendimi geliştirmek ve ülkemizin bayrağını NCAA’de en iyi şekilde dalgalandırmak istiyorum.
  • Umuyorum ki yeteneklerim ile çalışkanlığımı birleştirerek, önce ABD’de ardından da ülkemin A Milli Takımı’nda başarılı olacağım.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kaan Yarkut, Oregon State Beavers’e Transfer Oldu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin